Данъчни погват семейния бизнес на Кирил Линда Петкови. Новият бирник

...
Данъчни погват семейния бизнес на Кирил Линда Петкови. Новият бирник
Коментари Харесай

Примката се затяга! Данъчни погват Киро и Линда: Тарашат бизнеса с провиотици и сладкарницата

Данъчни погват фамилния бизнес на Кирил Линда Петкови. Новият бирник №1 на Борис Михайлов ще тараши фамилните компании на някогашното премиерско семейство, като на прицел са компаниите за провиотици на Петкови и даже сладкарницата на жена му.

Наскоро затворената за съвсем месец сладкарница ще бъде обект на инспекции от данъчните за липса на доклади и съмнения за укрити обороти. Като от Национална агенция за приходите се стимулират, че инспекции не са правени на заведението от много време.

Ще се ревизира дали сладкарницата е издавала касови бележки на всеки клиент, както и дали солидните заплати, които Линда дава на маломерния си екип, са правилно регистрирани.

„Амели“ е затворена от началото на месеца, като спорадично се отваря за по няколко дни.

Тарашът на сладкарницата обаче е нищо пред желанието на данъчните от Национална агенция за приходите да създадат солидна инспекция на компанията на провиотици на Петков, с която той се прочу. „ПроВиотик“ ще е обект на надалеч по-масирана ревизия поради подозрения за злоупотреби с европейски средства при основаването на „Провиотик“ за деца и финансирането на продукта, както и за активността на компанията, като цяло през времето, в което Петков е бил на поста министър-председател.

Данъчните ще се концентрират върху докладите на компанията, платените налози и върху получените 381 187 лева по „Процедура BG16RFOP002-1.002 Подкрепа за създаване на нововъведения от започващи предприятия“ от страна на компанията, които обаче се оказали дадени за артикул, който от дълго време съществува на пазара, само че се създава от конкурентна компания за хранителни добавки, написа столичен седмичник.

Сумата е от еврофондове и е отпусната за новаторска разработка на провиотик за деца, като обаче подобен съществува от дълго време и няма никаква причина да бъде финансиран с парите на европейските данъкоплатци като новаторски артикул.

За проблема с него към този момент има изпратен сигнал и до европейския основен прокурор за нецелесъобразно потребление на средства.

На този стадий Национална агенция за приходите ще запазят в цялостна поверителност за идните инспекции на Петков и фамилията му, а новият шеф Михайлов не е оповестил начален старт на инспекциите. Упорито се приказва, че ще са в края на месеца или началото на другия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР