Данъчни от Пловдив хванаха близо 13 тона свинско и телешко

...
Данъчни от Пловдив хванаха близо 13 тона свинско и телешко
Коментари Харесай

Данъчни от Пловдив хванаха внос на 13 тона старо месо

Данъчни от Пловдив хванаха близо 13 тона свинско и телешко месо с изминал период на валидност, импорт от Румъния. То е намерено при инспекция на месопреработвателно дружество в област Хасково. Стоката, създадена в Германия, била в пломбиран камион от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 “. При първичния оглед е установено, че част от стоката е с етикети, с изминал период на валидност – 18.05.2017 година При последвала инспекция на всички кашони с месни артикули с общо количество 12 835 кг. кайма – свинска и телешка и свински гулаш, са установили несъответствия сред съпътстващите документи и стикерите върху опаковките.

Служителите на „ Фискален надзор “ на Национална агенция за приходите Пловдив, посредством Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули са изискали подпомагане от органите на Агенцията по сигурност на храните /БАБХ/ и Икономическа полиция. След осъществената взаимна инспекция е открита негодността на месните артикули и погрешно наличие на съпътстващите документи. От БАБХ са наложили възбрана върху стоката и са издали предписание за заличаване, посредством изгаряне.

От началото на 2017 година фискалните сътрудници на бранш „ Оперативни действия “ Пловдив са направили 52 608 инспекции на фискални пунктове и 14 099 инспекции на местата за разтоварване на транспортните средства. В резултат на осъществените контролни дейности са формирани 249 акта за нарушавания и са издадени 240 наказателни постановления с обща стойност на наложените наказания 277 700 лева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР