Данъчни намаления и подобряване на условията за бизнес са отговорът

...
Данъчни намаления и подобряване на условията за бизнес са отговорът
Коментари Харесай

Китайският премиер обеща решителни реформи за укрепване на икономиката

Данъчни понижения и възстановяване на изискванията за бизнес са отговорът на Китай на забавящата се международна стопанска система. Китай няма да прибягва до кредитиране и вложения, с цел да укрепи стопанската система си. Това съобщи китайският министър председател Ли Къцян на конференция в края на годишната сесия на китайския парламент, съобщи ДПА. Вместо това Пекин желае да " енергизира " пазара, с цел да сътвори напредък.

" Определено би трябвало да вземем решителни ограничения, с цел да се оправим със засилващата се неустановеност, пред която сме изправени тази година ", сподели Ли. По думите му намаляването на налозите, в това число намаление на Данък добавена стойност в индустриалния бранш с 3% до 13% от 1 април, е измежду " тежките " ограничения, целящи стимулиране на растежа тази година. Данък добавена стойност за транспортния и строителния бранш ще бъдат понижени от 10 до 9%.

Китай ще стартира също по този начин да понижава обществените вноски от 1 май , осведоми Ройтерс.В поддръжка на растежа могат да се поправят също условията за банкови запаси и лихвите, уточни Ли.

Премиерът се опита да успокои опасенията, че данъчните понижения могат да окажат напън върху локалните управляващи , обещавайки, че централното държавно управление ще предложи поддръжка на провинциите в централната и западната част на Китай посредством трансферни заплащания. Ли изрази убеденост, че Пекин може да реализира задачата си за годишен напредък от 6 до 6,5%, добавя АП.

Миналата година китайският напредък се забави до близо тридесетгодишен най-малко от 6,6%. Китайското държавно управление няма да смекчава паричната политика и да усилва бюджетния недостиг, с цел да поддържа темпа на стопански напредък, увери той. Китайско-американските връзки ще продължат " с труд да вървят напред " макар обратите, носени от комерсиалната война, означи министър председателят. Той изрази вяра за добър излаз от консултациите сред комерсиалните екипи на двете страни, който да докара до разрешаване на комерсиалния спор.-->

" Не е реалистично, нито допустимо да се прекъсне връзката сред тези две стопански системи ", акцентира той. Ли добави също по този начин, че проблемите на Корейския полуостров не могат да бъдат позволени едновременно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР