Данъчни инспектори запечатаха осем търговски обекта в "Златни пясъци" и

...
Данъчни инспектори запечатаха осем търговски обекта в "Златни пясъци" и
Коментари Харесай

Хванаха търговци без касови бележки в два курорта

Данъчни инспектори запечатаха осем търговски обекта в "Златни пясъци " и "Албена " след инспекции за неиздаване на касови бележки през почивните дни.

Засиленият надзор по Северното Черноморие за съблюдаване на данъчното законодателство обхвана курортите "Албена " и "Злани пясъци ", оповестиха от Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна – офис Добрич.

Нарушенията се откриват от органите по приходите посредством осъществяване на контролни покупки, параленост на касовата наличност с регистрираните обороти, следене на заплащанията и отразяването им в касовата книга на обектите.

Установените при инспекциите обороти от продажби се съпоставят с данните получени в Национална агенция за приходите посредством отдалечената връзка на фискалните устройства.

В късните часове на почивните дни инспектори от „ Оперативни инспекции “ към варненската териториална дирекция са ревизирали 27 търговски обекта на първа линия в "Златни пясъци " и са съставили 10 акта за административни нарушавания.

В три магазина за продажба на облекла, офис за туристически услуги, два магазина за аксесоари и пункт за продажба на сладолед данъчните са открили, че за осъществените продажби търговците не издават касови бележки. Освен формираните актове и седемте обекта ще бъдат запечатани за период до 30 дни.

Другите три акта са формирани за открита разлика в касовата наличност и записания на фискалните устройства оборот от продажбите.

В курорта "Албена " варненските данъчни са осъществили надзор в 12 търговски обекта, ситуирани по централната алея. Магазин за продажба на хранителни артикули ще бъде запечатан, защото в него на клиентите не са издавани касови бележки. В други три обекта са формирани актове за разлика в касовата наличност.

На крайбрежната алея в морската столица са осъществени 22 инспекции на търговски обекти. Съставени са три акта за определяне на административно нарушение-разлика в касовата наличност.

По време на инспекциите са посетени и пет обекта, от които обществените извършите от териториалната дирекция са иззели парични средства от касите. Става въпрос за три ресторанта и два коктейл бара на крайморската алея, чиито притежатели имат просрочени данъчни отговорности и отхвърлят да ги погасяват непринудено.

Общата сума на конфискуваните парични средства е в размер на 5 000 лв..

Наблюдението и инспекциите на търговците по Северното Черноморие не престават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР