Данъчната реформа на президента Доналд Тръмп може да доведе до

...
Данъчната реформа на президента Доналд Тръмп може да доведе до
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ ще прегрее след реформата на Тръмп

Данъчната промяна на президента Доналд Тръмп може да докара до прегряване на стопанската система на Съединени американски щати, предизвести Уилям Дъдли, президент на Федералната банка, представен от CNN.

В тирада пред Асоциацията за скъпи бумаги и финансови пазари той съобщи, че икономическата вероятност за 2018 година " наподобява светла ", като добави, че чака безработицата да остане ниска, а заплатите да порастват с бърз ритъм.

Но Дъдли предизвести, че централните банкери " ще би трябвало да натиснат по-силно спирачките " по някое време в идващите години, с цел да избегнат допустима криза.

По думите му, по-бързият стопански напредък с помощта на понижението на корпоративните налози в миг, в който пазарът на труда е в цветущо здраве, а цената на парите е ниска, може да провокира прекомерно бърз ритъм на повишаване на стопанската система.

И преди Дъдли е наричал понижението на налозите " излишно " във време, в което стопанската система към този момент пораства с добър ритъм. Ако стопанската система пораства прекомерно бързо, счита той, Фед ще би трябвало да увеличи лихвите по-бързо от предстоящото. Това ще направи заемите по-скъпи.

" Ако това се случи, рискът от " твърдо кацане " ще се усили ", споделя Дъдли - т.е. централните банкери няма да съумеят да избегнат криза. Като цяло, лихвите са на исторически ниски равнища - към 1,25 и 1,5%. Централните банкери към този момент са решили, че ще вдигнат лихвите три пъти в границите на 2018 година и още два пъти през 2019 година

Дъдли предизвести още, че намаляването на налозите ще увеличи и бюджетния недостиг. " Все отново, " безвъзмезден обяд " няма. Сегашната посока на фиска е неустойчива ", счита той.

Рискът от прегряване " наподобява чудноват ", когато инфлацията е ниска, само че съгласно мен през идващите няколко години той ще стане напълно действителен.

Засега, инфлацията се движи по задачата на Фед от към 2%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР