Данъчната кампания за 2023 г. по деклариране на доходите от

...
Данъчната кампания за 2023 г. по деклариране на доходите от
Коментари Харесай

Подаваме декларациите си към НАП от днес


Данъчната акция за 2023 година по обявление на приходите от физическите лица стартира от 10 януари. От тази дата започва подаването на годишните данъчни заявления по електронен път, по пощата и на място в приходната организация.

В началото на март, след подаването на данните от работодатели и платци на приходи, ще бъде пусната и онлайн услуга за достъп до авансово попълнената декларация за приходите, която се подава с ПИК или електронен автограф през Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите. В нея автоматизирано ще бъдат вписани данни за получени през предходната година приходи от трудови правни отношения, цивилен контракти и възнаграждения, приходи от наем за парцели, чиито наематели са юридически лица и други.

Срокът за прилагане на 5% отстъпка за ранно онлайн обявление и заплащане е 31 март. Крайният период за оповестяване на приходите и заплащане на дължимия налог върху общата годишна данъчна основа тази година е 2 май, който е първият работен ден след почивния 30 април.

Хората, извършващи активност като търговци, еднолични търговци и аграрни стопани, избрали този ред на облагане, ще подават декларациите си от 1 март до 30 юни. Това е срокът, в който и компаниите би трябвало да заявяват корпоративен налог, налог върху разноските, налог върху приходите на бюджетните предприятия, както и налог върху активността от опериране на кораби. Срокът за заплащане на тези налози е 30 юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР