Данъчната кампания на община Шумен по събиране на местните данъци

...
Данъчната кампания на община Шумен по събиране на местните данъци
Коментари Харесай

Стартира данъчната кампания в Шумен

Данъчната акция на община Шумен по събиране на локалните налози и такси за 2019 година стартира публично от през днешния ден, оповестиха от общинския пресцентър.

До първи март притежателите на недвижими парцели ще получат по пощата известия за дължимите от тях суми за налог здания, таксата за битови боклуци и налог върху моторните транспортни средства. Съобщенията ще бъдат разпратени до всяко данъчно задължено лице с размера на налога за 2019 година Начините за заплащане, банковите сметки и телефони също ще бъдат посочени тях.

Съгласно Закона за локалните налози и такси, данъкът върху недвижимите парцели, таксата за битови боклуци и данъкът върху моторните транспортни средства се събират на две вноски - до 30 юни и до 31 октомври. Всички данъчнозадължени лица могат да платят своите отговорности с 5 % отстъпка, в случай че внесат цялостния размер в период до 30 април. Проверка на отговорностите може да се направи на интернет страницата на локалната администрация посредством потребителски идентификационен номер. Услугата за издаването му е безвъзмездна и се дава от общинската данъчна работа.

През тази година има смяна на ставките за облагане на моторните транспортни средства, заради условията на Закона за локалните налози и такси. За община Шумен не се постанова предеклариране на моторните транспортни средства, защото общинската администрация е направила измененията по длъжностен път. Въпреки това от данъчната работа предлагат на притежателите на моторни транспортни средства да носят огромния ваучър - за информация при нужда, преди възнаграждение на задължението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР