Дан Сабаг, журналист от британския вестник , изрази пет възможни

...
Дан Сабаг, журналист от британския вестник , изрази пет възможни
Коментари Харесай

The Guardian: Пет прогнози за развитието на войната в Украйна през следващите шест месеца

Дан Сабаг, публицист от английския вестник, изрази пет вероятни сюжета за развиването на спора в Украйна през идващите шест месеца, съобщава 

Първата прогноза е, че спорът ще се проточи още една година, само че няма да е толкоз натоварен, колкото напролет. В същото време договаряния сред Москва и Киев няма да се водят през идващите шест месеца, написа журналистът.

Според втория Украйна няма да води контранастъпление и ще стартира да употребява тактиката на партизански нападения, както и да нанася удари с далекобойни ракетни системи, оповестява вестникът.

В третата прогноза Русия ще продължи настъплението, само че задачата й ще бъде да задържи завзетите територии в Украйна, счита Дан Сабаг.

Четвъртият вид допуска, че бежанската рецесия, дружно с настъпването на зимата, ще даде спомагателни благоприятни условия за тези, които могат по-добре да се приготвят за нея. Освен това Москва вижда настъпването на зимата като опция да подписа мир с Киев при свои условия, се споделя в публикацията.

В петата прогноза на журналиста Западът ще би трябвало да реши дали желае Украйна да победи или просто да се задържи, тъй като без военна помощ от Запада Киев щеше да се провали. В същото време Украйна има бюджетен недостиг от пет милиарда $ на месец и по-нататъшната помощ от европейците ще коства доста повече.

Въпросът съгласно създателя е дали западните страни са подготвени на тези жертви.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР