Дан Браун Главна дирекция Борба с организираната престъпност е прекратила

...
Дан Браун Главна дирекция Борба с организираната престъпност е прекратила
Коментари Харесай

Крупен успех: ГДБОП пресече фейсбук контрабанда на роман на Дан Браун


Дан Браун

Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " е прекратила шерването във Facebook на най-новия разказ на Дан Браун, чийто текст бе качен в обществената мрежа незабавно след премиерата му на книжния пазар в България, оповестиха от службата.

Тя е направила инспекция по сигнал на български издател за нарушаване на авторските му права посредством нелегално разпространяване на книгата " Произход " на Дан Браун в обществената мрежа Facebook. Установено е било и документирано осъщественото нарушаване на правата на правоносителя, осъществено от консуматори на обществената мрежа, защото романът е нелегално споделен единствено няколко дни след издаването му в България.

" Част от потребителите са популяризирали книгата против доказателство за присъединяване в дарителски акции ", написа в известието на ГДБОП.

Нарушението към този момент е прекъснато, а материалите по случая са изпратени на Министерство на културата за предприемане на административни ограничения против лицата, които са го направили.

ГДБОП постоянно провежда акции против шерването на електронни книги в Интернет, само че до момента не е постигнала видим триумф.

Книгата на Дан Браун " Произход " е една от най-продаваните в българските книжарници, макар шерването й в интернет. За разлика от нормалната процедура появяването на електронните книги да излизат в мрежата няколко месеца по-късно след хартиеното издание, този път романът на Дан Браун бе наличен във Facebook незабавно.

В последните месеци бе затворена фейсбук групата " Безплатни електронни книги ", само че потребителите й към този момент се ориентираха към други групи с сходни имена, в които се качват стотици електронни книги за общо шерване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР