Дан Браун е един от най-успешните писатели в света. Кариерата

...
Дан Браун е един от най-успешните писатели в света. Кариерата
Коментари Харесай

Дан Браун - от провален музикант до писател, продал 250 млн. книги

Дан Браун е един от най-успешните писатели в света. Кариерата му поема нагоре през 2003 година, когато разгласява " Шифърът на Леонардо ". Оттогава е продал 250 млн. книги.

Преди славата обаче, т ой претърпява неуспех като новак музикант и години на писателски неуспехи. Пред Business Insider Браун споделя повече за провокациите, с които е трябвало да се оправи.

Докато учел в университета, той осъзнал, че желае да се занимава с нещо изобретателно. Насочил се към музиката, преместил се в Лос Анджелис и почнал да написа песни... без никакъв триумф. В един миг обаче написал публикация за младежко списание, в която разказвал за живота си в пънкарските среди. Литературен сътрудник я видял, свързал се с Браун и му споделил: " Ти си публицист ". Браун незабавно отрекъл - " Не, музикант съм. " Година по-късно обаче музикалната му кариера била цялостен неуспех и той решил да опита с писането.

Първите три книги, които издава, не са сполучливи. " След като издадох " Шифърът на Леонардо " и името ми стана известно, тези три книги се изкачиха до номер 1 в листата на бестселърите. Преди съвсем не бяха продали бройки. Това е значим урок - някои от концепциите, които имаш по-рано в живота си и които ти се костват незначителни, в по-късен стадий се оказват скъпи ", споделя създателят.

С времето той съумял да преодолее множеството си вътрешни подозрения и да стартира да има вяра на самия себе си повече.

" Едно несъмнено успокоение се настанява в процеса ти на работа, когато си кажеш: " Стигнах надалеч ". Когато просто поставяш единия крайник пред другия и се фокусираш върху сегашното. Това е рецептата - пускаш капаците и се съсредоточаваш ", споделя Браун.

По думите му когато гледаме триумфа на даден човек, не би трябвало да забравяме, че семената за този триумф са били засадени преди доста години.

" Виждам хора, които си споделят: " Постигнах триумф в това. Значи е време да се захвана с нещо друго. " Не е правилно. Трябва да продължиш да правиш същото, като го надграждаш. Трябва да работиш доста интензивно. Предизвикателство е да останеш на същата вълна, без да се разсейваш ", счита още Браун.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР