ДАМТН и Фондация „Асансьорна безопасност “ще проведат открит урок за

...
ДАМТН и Фондация „Асансьорна безопасност “ще проведат открит урок за
Коментари Харесай

Зико на открит урок за безопасно използване на асансьора

ДАМТН и Фондация „ Асансьорна сигурност “ще проведат открит урок за асансьорна сигурност в СУ „ Братя Миладинови “ в Пловдив, като се осъществя взаимно с регионалния шеф Здравко Димитров.

Пловдив и Велико Търново са идващите градове, в които ще се проведат открити уроци пред учениците за повишение на знанията им за безвредно потребление на асансьори, ескалатори и преносими пътеки. Инициативата е на Държавната организация за метрологичен и механически контрол и Фондация „ Асансьорна сигурност “, като се осъществя взаимно с регионалните шефове на Пловдив и Велико Търново.

Събитието в Пловдив ще се организира на 20 септември от 10:30 часа, в СУ „ Братя Миладинови “ като на него ще участва ръководителят на ДАМТН Петър Горновски, основният секретар на организацията Валентин Чиликов, ръководителят на ФАБ Емануела Фролошка и регионалният шеф Здравко Димитров.

Събитията са част от първата в страната обучителна стратегия по план „ Вертикално знание “ на фондация „ Асансьорна сигурност “, който се осъществя с финансовата поддръжка на Столична община, Програма Европа 2017, публично подкрепена от ДАМТН, като част от меморандума за съдействие сред организацията и неправителствената организация, и в партньорство с регион „ Подуяне “, регион „ Люлин “ и 35 СУ „ Добри Войников “. В нейния ход специалисти от държавната организация вземат участие в проведени от фондацията и Следствен отдел към окръжна прокуратура срещи с деца от детски градини и учебни заведения в София, по време на които ще бъдат разяснявани, на наличен език, както и посредством голям брой близки до децата похвати, правила за безвредно прилагане на оборудванията.

С цел постигане до повече деца, взаимно с регионалните администрации по места, ДАМТН и ФАБ са проведени сходни открити уроци и в други регионални градове. Подготвени са и богато илюстровани осведомителни материали, които ще бъдат популяризирани на тези срещи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР