Дамският волейболен отбор на Марица вече е на руска земя

...
Дамският волейболен отбор на Марица вече е на руска земя
Коментари Харесай

Волейболистките на Марица са вече в Москва

Дамският волейболен тим на Марица към този момент е на съветска земя за първия си формален мач за 2020 година. 14 волейболистки дойдоха в съветската столицата нощес с пряк полет от Истанбул и се приготвят за срещата си от група " Е " на Шампионската лига.

Двубоят против европейския гранд Динамо (Москва) ще се играе на следващия ден, четвъртък от 18:00 часа. Сблъсъкът ще бъде излъчен от Българска национална телевизия 3, както онлайн по EuroVolleyTV и по съветските канали " Матч! " и " Телеканал СТАРТ ".

Очаква се в дуела своя формален дебют за Марица да създадат новите попълнения в състава - националките Христина Вучкова и Емилия Димитрова, а отпред на шампионките още веднъж ще бъде националният селекционер на България Иван Петков.

През първата половина на сегашния клубен сезон, Петков, който води пловдивския отбор от 2004 година насам, а през последното десетилетие го изведе до пет шампионски трофеи, пет национални купи и една " Суперкупа на България ", както и до постоянно присъединяване в груповата фаза на Шампионската лига, се отдаде напълно на работата си като старши-треньор на дамския народен тим. В Марица той беше сполучливо заместен от Владимир Орлов.

След края на европейския квалификационен шампионат за Олимпийските игри в Токио, който се организира по-рано този месец в Нидерландия, Иван Петков още веднъж ще съвместява работата си като ментор на " жълто-сините " и селекционер на " лъвиците ". Орлов продължава работата си в Марица като част от треньорския екип. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР