Дамският национален отбор на България по баскетбол до 20 години

...
Дамският национален отбор на България по баскетбол до 20 години
Коментари Харесай

Баскетболистките до 20 години спечелиха Европейското в Дивизия B в Косово

Дамският народен тим на България по баскетбол до 20 години реализира необикновен триумф в Косово. Момичетата на Таня Гатева победиха Финландия с 80-75 и станаха Европейски шампионки във Дивизия B " във възрастова група. Освен купата те се изкачиха и измежду най-хубавите 16 на Стария континент.
 Баскетболистките до 20 години на 1/2-финал в Косово
Баскетболистките до 20 години на 1/2-финал в Косово

Българките завоюваха значим мач против Румъния

Нашите девойки бяха изгубили от финландките в груповата фаза и започнаха финала несигурно. Те позволиха закъснение с 13 точки, само че на полувремето към този момент бяха напред с 42-36. Преди последната четвърт разликата в наша изгода беше сведена до една точка - 59-58.

В последните минути финландките даже съумяха да поведат за един миг, само че стимулираните български девойки си върнаха самодейността и се поздравиха със подобаващ триумф.

Гергана Иванова беше най-резултатна с 19 точки. Карина Константинова, която попадна в " Идеалната петица " на шампионата осъществя 16 точки, а Виктория Иванова наниза 15 точки. От запасите най добре се включи Стефани Пендова с 12 точки.

Лидерката на финландките Авак Куйер беше неудържима с 31 точки и 11 битки. Но това за благополучие се оказа незадоволително за победа.

В мач за третото място Ирландия победи Англия с 60-57.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР