Дамската тенис асоциация (WТА) ще преименува категориите на своите турнири

...
Дамската тенис асоциация (WТА) ще преименува категориите на своите турнири
Коментари Харесай

Дамската тенис асоциация уеднаквява турнирите си с тези на ATP

Дамската тенис асоциация (WТА) ще преименува категориите на своите шампионати от идващия сезон, с цел да бъдат уеднаквени с тези на АТР.

Световната здравна рецесия съвсем унищожи тенис календара за 2020 година и провокира апели за обединение на ръководещите органи - предложение, което беше добре признато както от WТА, по този начин и от АТР.

Турнирите при дамите са в пет категории - Premier Mandatory, Premier 5, Premier, International и Щатски долар 125K, до момента в който АТР има шампионати от Мастърс 1000, АТР 500 и АТР 250.

От сезон 2021 шампионатите на WТА Premier Mandatory и Premier 5 ще бъдат категоризирани като WТА 1000, Premier ще бъде WТА 500, International ще бъде преименуван на WТА 250, до момента в който Щатски долар 125K ще бъдат известни като WТА 125.

" Тази система разрешава неотложно схващане на турнирното равнище, като дава на почитателите елементарен метод да схванат и да се ангажират с шампионатите, " сподели президентът на WTA Мики Лоулър пред организация Ройтерс.

" В допълнение към обезпечаването на елементарност и директно схващане, това обезпечава привеждане в сходство с турнирната класификация на АТР, тъй че професионалният тенис да е пореден и да отразява същата система за именуване на шампионатите, добави той.

Паричните награди и точките за международната класация на преименуваните категории на WТА няма да бъдат изменени, с цел да се изравнят с тези в АТР.
 Официално: Отложиха началото на Australian Open с 3 седмици
Официално: Отложиха началото на Australian Open с 3 седмици

Откритото състезание на Австралия по традиция е първият шампионат от Големия шлем за сезона
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР