Дамаск е решен и готов да се противопостави на нападение

...
Дамаск е решен и готов да се противопостави на нападение
Коментари Харесай

Дамаск решен да отвърне на турско нашествие в Североизточна Сирия

Дамаск " е решен и подготвен да се опълчи на нахлуване на Турция, употребявайки всички законни средства ", сподели източник на външното министерство пред държавната осведомителна организация САНА.
Той осъжда " заявките на ястребите, враждебните планове на Анкара... и военно скупчване " по границата, цитира AFP.
Дамаск преглежда плануваното военно нахлуване в Сирия като нападателно нарушаване на интернационалното право.
" Сирия изрично осъжда безотговорните изказвания и нападателните планове на турския режим и скупчването на военни на сирийската граница.
Това е позорно нарушаване на интернационалното право и резолюциите на Организация на обединените нации, които зачитат суверенитета и териториалната целокупност на Сирия ", се споделя в изказване на външното министерство на страната.
Според изказването, Анкара демонстрира експанзионистични апетити, които не могат да бъдат оправдани с никакви причини.
" Изявленията на Турция по отношение на сигурността на границите са опровергани от обстоятелството, че те са в нарушаване на споразуменията от Адана - в случай че Турция се е придържа към споразуменията, тогава тя би могла да подсигурява сигурността на своите граници ", се споделя още в документа.
Дамаск не признава нито самостоятелната администрация на североизток, нито военното крило Съюз на демократичните сили. Сирийското държавно управление организира серия от договаряния с кюрдите, които до момента не бяха сполучливи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР