Дължината на новото трасе е приблизително 3 км.Приеха предварителен проект

...
Дължината на новото трасе е приблизително 3 км.Приеха предварителен проект
Коментари Харесай

С три нови станции метрото ще стигне до „Студентски град”


Дължината на новото трасе е почти 3 км.

Приеха прелиминарен план на обстоен организационен проект за продължението на метрото в София от метростанция “Витоша “ до “Студентски град “ с три нови метростанции. Това стана на съвещание на Специализирания състав на Общинския експертен съвет по устройство на територията в уголемен състав, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, представена от БНР.

Дължината на новото трасе е почти 3 км. Според проекта първата метростанция се планува да е на бул. “Черни връх “ между ул. „ проф. Марин Големинов “ и ул. “Димитър Манчев “, втората – до ул. „ проф. Георги Манев “ и ул. “Стефан Савов “, и третата – на кръстовището на бул. “Симеоновско шосе “ и ул. “проф. Иван Странски “.

Разширяването на Втората метролиния от Министерски съвет “Витоша “ до м. “Студентски град “ е от първостепенна значимост за развиването, благоустрояването и обслужването на една от най-натоварените зони в София, Чрез него ще се осигури удобна, бърза и качествена информационна връзка сред центъра и южните територии на града – кв. “Кръстова вада “, кв. „ Витоша Водноелектрическа централа Симеоново “, кв. “Витоша “ и „ Студентски град “, разясняват от Столичната община.

Източник: БНР
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР