Дължи ми са конкретни решение. През 2008 година обещахме приемане

...
Дължи ми са конкретни решение. През 2008 година обещахме приемане
Коментари Харесай

Ще получи ли Киев подкрепа за НАТО и ще помогнат ли касетъчните бомби на Украйна?

„ Дължи ми са съответни решение. През 2008 година обещахме приемане на Украйна и Грузия в НАТО, само че след това не изпълнихме поетия ангажимент “, сподели в студиото на „ Тази заран “ Елена Поптодорова, вицепрезидент на „ Атлантическия клуб в България “ във връзка със срещата на НАТО във Вилнюс.

Подписахме съглашение за съдействие в енергетиката и за задълбочаване на партньорството в отбранителния бранш

По думите й тогава Франция и Германия са е въздържали, само че Париж взел решението в резултат на Берлин. „ Винаги Германия е била в центъра на тези решение, както и в този момент. Мисля, че е реализиран консенсус. Украйна схваща, че не е допустимо да бъде призната, когато е във война “, уточни Поптодорова.

„ НАТО би трябвало да търси спокойно решение на този спор. Не мисля, че едно форсирано приемане на Украйна в НАТО ще направи по този начин, че този спор да бъде решен по кротичък метод. От Вилнюс може да чакаме Киев да седне на масата. Войната се води се цялостно заличаване на съперника. Трябва да се зададем въпроса: Възможно ли е тази война да реализира нещо положително за човечеството, в случай че търсим цялостно заличаване на едната или другата страна. Искаме се Украйна да не се трансформира в черна дупка, в която се води непрестанна война. НАТО да постави старания за спокойно решение “, съобщи политикът и публицист Трендафил Величков.

 „ Това, което се случва в Украйна не е спор, а военна експанзия от страна на Руската империя в една суверенна страна “, сподели публицистът Радослав Бимбалов. По думите му президентът Румен Радев се е повалил на стрес тест с Володимир Зеленски по време на визитата на украинския президент у нас предходната седмица.

За да продължим с целите - Шенген, еврозона, България би трябвало да е сътрудник, който задава посока, сподели тя

„ Нашият президент сподели стратегическа некомпетентност и даже стратегическа неначетеност. Не съумя да отбрани достолепието на страната като държавен глава. Това е война за оцеляване на битие на Украйна. Условията за мир се коват на бойното поле. Войната може да спре, в случай че Русия се изтегли от окупираните територии “, сподели първият български боен представител в НАТО ген. Съби Събев.

По думите му Русия от началото на войната употребява касетъчни муниции. „ Това, че Америка взе решение да ги даде на Украйна, е за за по-бърз пробив на съветската защита и реализиране на задачите на контраофанзивата “, уточни Събев.

„ Има оръжия, които не могат да се изпращат “ – настоя министърът на защитата на Испания

„ Не може с наливане на бензин в огъня да го гасиш “, отговори му Трендафил Величков.

„ Не може да оправдаваме Русия. Военното закононарушение го извърши Русия и тя би трябвало да получи заслуженото си “, сподели Елена Поптодорова.

„ Аз не съм експерт по касетъчни бомби, само че руснаците ги употребяват, а това е едно чудовищно оръжие. Оръжие се стопира с оръжие. Няма различен метод “, акцентира Радослав Бимбалов.

По думите на Трендафил Величков има място за дипломация за разрешаване на спора. „ Президентът се държа почтено и израз позиция, която всеки държавен глава би трябвало да изрази. Това, която направи Зеленски е изцяло естествено. Това, което направи Румен Радев е почтена българска позиция “, сподели той.

По думите на ген, Събев ще се направи разбор какво нарушава и какво не боеспособността на Българската войска и какво може да се даде на Украйна.

Премиерът Николай Денков посочи, че има разлика сред това, което е поискано и това, което може да бъде обещано

Според Поптодорова Радев отказал военна помощ на Зеленски по време на срещата им.

Бимбалов акцентира, че най-слабото нещо, което направил Радев по време на срещата му със Зеленски е, че направил забележка на украинския си сътрудник, че гаври за победа. „ Да кажеш на един президент и главнокомандващ, който се бори за независимостта и живота на своите хора, че е срамно да приказва за победа…срамно е един военачалник да го каже “, уточни Бимбалов.

По думите на ген. Съби Събев касетъчните бомби ще бъдат употребявани в южната част на Запорожка област. Според него горещите точки са доста. При Бахмут се водят яростни боеве. В Хесонска област също има мощна интензивност.

Събев бе безапелационен, че на Украйна й липсвали предимство в персонален състав, липса на въздушно и огнево предимство, с цел да реализира пробив.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР