дължават извънредната епидемиологична обстановка в два месеца.Това заяви на извънреден

...
дължават извънредната епидемиологична обстановка в два месеца.Това заяви на извънреден
Коментари Харесай

Официално: Извънредни мерки до 21 декември

дължават изключителната епидемиологична конюнктура в два месеца.

Това съобщи на ексклузивен брифинг министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

Противоепидемичните ограничения ще продължат от 27 ноември и ще продължат до 21 декември.
Всички учебни заведения минават в неприсъствена форма на образование, затварят се детските градиниПреустановяват се всички конгреси, семинари, тиймбилдингиПреустановяват се груповите културни и развлекателни събития като се изключи театрите, където ще се позволяват фенове до 30% от потенциала и те би трябвало да бъдат с маскиНе се позволяват частни тържества с повече от 15 душиСпират се спортните мерояприятиеНяма да работят фитнесцентровете, игрални зали, казинаПреустановява се работата на заведенията за хранене и развлечения, позволяват се доставки или взимане на хранаПреустановява се работата на търговски центрове и търговски центрове вид мол като се изключи магазините за хранителни артикули, аптеки, оптики, банки, застрахователни компании, офиси на мобилни оперториСпират се проведените туристически пътувания и екскурзии


Очаквайте детайлности

Във времена, в които едни имат вяра, а други не, в които едни поставят маски, а други не, когато някои желаят да задържат децата си у дома, а други наложително да ги пратят на учебно заведение, когато едни желаят да защитят, а други да не се нарушава свободата им, когато сме толкоз разединени, толкоз далечни, толкоз враждебни, толкоз неразбиращи, толкоз уплашени, толкоз несъгласни, толкоз мразещи…

Това написа преди минути в пост във Фейсбук министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

По думите му в поста "има едни герои в бели престилки, които не спят, които съвсем не ядат, които са на крайник всеки ден, всеки час и минута, които нямат време да прегърнат децата си, които не могат да целунат дамите си, на които просто не е останал живот друг от скалпели, кръв, игли и плазма, дефибрилатори и кислородни концентратори ".

Емоционалните му думи не престават със следното:

"Те са там, с цел да можем всички ние, които или имаме вяра, или не - да сме добре, да сме здрави, да ни има! За да можем ние да прегърнем децата си, да кажем “обичам те” на обичан човек!

Не е време за разделяне, опълчване на хората.

Време е да си помогнем и дружно да спечелим борбата! "

Във времена, в които едни имат вяра, а други не, в които едни поставят маски, а други не, когато някои желаят да задържат...
Публикувахте от в

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, министърът на труда и обществената политика Деница Сачева и членове на Националния действен щаб дават брифинг в Министерския съвет.

Днес ще се вземе решение по препоръчаните от Националния действен щаб за строги ограничения за справяне с ковид. Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов предложи съвсем цялостен локдаун в страната от 27 ноември за неопределен срок.

Предложенията, които да влязат в действие от този петък, показа преди два дни министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов. Сред тях университетите, учебните заведения и детските градини да затворят, като учениците и студентите да се образоват в електронна среда най-малко до Коледа.

Предлага се още затваряне на заведенията за хранене и питейните заведения, като заведенията за хранене ще работят единствено с доставки по домовете. Прекратяват се и екскурзиите в страната и чужбина. Да се забрани провеждането на спортни мероприятия е друго предложение.

Според здравния министър, в случай че ограниченията бъдат утвърдени от държавното управление и се съблюдават, ще имат резултат след към 21 дни. Ако дадат стремежи резултат охлабването им ще се случи за Коледа.

Докато в сряда Министерски съвет взема решение по предложенията, пред постройката е плануван митинг на несъгласни с новите ограничавания. Гражданите са оповестили протестните си дейности за 10.00 часа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР