Далите разрешителни на спорните строежи по Южното Черноморие, които са

...
Далите разрешителни на спорните строежи по Южното Черноморие, които са
Коментари Харесай

Манолова: Разрешилите спорните строежи трябва да се накажат, а не да останат анонимни

Далите разрешителни на противоречивите градежи по Южното Черноморие, които са краткотрайно спрени поради открити нарушавания, би трябвало да бъдат осъдени, а не да остават анонимни. Това съобщи в студиото на „ Тази събота и неделя” омбудсманът Мая Манолова. Тя добави, че не инцидентно това се случва през зимата – при опция да не се забележи.

„ Длъжностните лица са направили нарушавания, тъй като по какъв начин ще отразиш една горичка като нещо друго. Не може да оставим този въпрос да виси анонимно – някой е съставил този документ, който не дава отговор на обстоятелствата. Някои органи са приели тези документи, след това други органи са издали разрешителни за строеж”, сподели Манолова.
ДНСК ще направи обширен обзор на документите на спрените градежи по морето Предизвикалите отвращение строителни обекти са спрени, само че краткотрайно
Омбудсманът уточни, че тези градежи влизат в графата „ законни безобразия”. „ Факт е, че всичко това се случва през зимата – никой да не чуе, никой да не види, в случай че мине. Все по-малко безобразия ще минават. Екипът ми е написал рекомендации към органите, които би трябвало да правят инспекция и разбор на обстановката, само че тук машината е задвижена, просто аз ще прибавя моя напън да бъдат потърсени виновниците за тези безобразия”, сподели още Манолова.

Мая Манолова беше в Брюксел тази седмица, с цел да показа петиция срещу двойния стандарт на храните. Тя показа, че идеята ѝ е била сполучлива и петицията е била прегледана в доста къси периоди.
Манолова показва петиция срещу двойния стандарт при храните в Брюксел Най-големите разминавания са при продуктите за деца и бебета
„ Тази самодейност, която сплоти доста български жители, беше сполучлива, стигна до Брюксел и беше прегледана в извънредно къси периоди. Вече има възбрана против производството на храни под един и същи бранд, само че с разнообразни съставки и качество. Подобно произвеждане ще влиза към този момент в черния лист на нелоялните търговски практики, планувани са големи наказания – д0 10 млн. евро или 4% от годишния оборот”, уточни омбудсманът.

Манолова съобщи, че е гражданският напън ще накара ръководещите да подхващат ограничения против замърсяването на въздуха.

„ На първо място – за какво измервателната станция на Орлов мост беше отстранена и не беше възобновена. Трябва да бъдем осведомени, с цел да може всеки да вземе ограничения за своето здраве. Няма премислена политика, която да подтиква жителите да употребяват екологични способи на отопление и превоз”, уточни Манолова.

Манолова отхвърли изказванието на Калоян Паргов, че са водени диалози тя да се кандидатира за кмет на София.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР