Dalian Wanda Group Co. се съгласи да отстъпи контрола върху

...
Dalian Wanda Group Co. се съгласи да отстъпи контрола върху
Коментари Харесай

Китайският конгломерат Wanda продаде контрола върху моловете си за $8,3 милиарда

Dalian Wanda Group Co. се съгласи да отстъпи контрола върху подразделението си за търговски центрове в договорка на стойност 60 милиарда юана, изпълнявайки съглашение от декември за преструктуриране на Zhuhai Wanda.

Група вложители, водени от частната капиталова компания PAG, оповестиха в събота инвестиция от 8,3 милиарда $ за 60% дял в моловете на китайския заможен, туристически и развлекателен колос Dalian Wanda.

Dalian Wanda ще резервира 40% в Newland Commercial Management, холдинговата компания на Zhuhai Wanda Commercial Management Group Co, се споделя в изказването, оповестява Reuters.

CITIC Capital, Abu Dhabi Investment Authority, Mubadala Investment Company и Ares Management Corporation също вземат участие като взаимни вложители в договорката.

" Харесваме конкурентното преимущество и преимуществото, който Newland е построил, и считаме, че тези преимущества ще му разрешат да генерира постоянен и възходящ паричен поток за вложителите ", сподели Дейвид Уонг, сътрудник и началник на частния капитал в PAG.

Newland ръководи 496 огромни търговски центъра в Китай, се споделя в изказването.

През декември предходната година PAG и Dalian Wanda Commercial Management Group оповестиха взаимно подписването на капиталова рамка за преструктуриране на Zhuhai Wanda Commercial Management. Споразумението, подписано в събота, ползва тази договореност, се споделя в изказването на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР