Дали заради амбициозния план на Sony да пренася класики за

...
Дали заради амбициозния план на Sony да пренася класики за
Коментари Харесай

Коджима за филма по Death Stranding

Дали поради амбициозния проект на Sony да придвижва класики за PlayStation на огромен екран посредством PlayStation Productions или поумняване на киноиндустрията, само че в последните години видяхме няколко положителни филми по игри и такива отдадени на видеоигрите (като да вземем за пример Ready, Player One). Телевизионната акомодация на The Last of Us се оказа същинско попадение за HBO и Sony, такова се оказа и кино лентата по Uncharted, Mario Bros. завоюва сърцата на десетки хиляди фенове, а сериала по The Witcher получава своя трети сезон. И това може да е единствено началото на една нова вълна от старания за преместване на игри към кино и телевизионния екран. Наскоро разбрахме, че работата по кино лентата по Ghost of Tsushima върви с цялостна мощ. В последните години разбрахме за подготвяни филми по The Division, по It Takes Two, Bioshock и дори по Borderlands.

В края на предходната седмица получихме удостоверение за реализацията и на кино лентата по Death Stranding. За филм по играта на Хидео Коджима се заприказва за пръв път в края на предходната година, когато стана ясно, че лентата ще е взаимна продукция на продуцентската компания на Алекс Лебовичи (Barbarian, Zeroes and Ones) Hammerstone Productions и Kojima Productions. Оттогава обаче основателите на кино лентата пазят безмълвие, което беше нарушено от самия Коджима. Известният японски режисьор даде настояща информация за работата по кино лентата посредством формалния си профил в обществената мрежа Twitter. От написаното излиза наяве, че той е поел отговорност за много неща по лентата и взе участие интензивно в основаването ѝ.

„ Да сме наясно. Аз съм съществено зает в продуцирането, консултациите, работата по сюжета, дизайна, общия тип и наличието на филмовата акомодация на Death Stranding. Само режисьор не съм “, написа Коджима в Twitter. Кой обаче е режисьор на кино лентата, какъв ще е актьорския състав, не е известно към този момент.

Иначе, скоро след анонса на кино лентата Коджима даде малко изявление, в което разкри въпреки всичко нещо доста значимо. В диалог с IGN от предходната година Коджима съобщи, че филмът няма да се придържа към играта. Той ще бъде изменен тъй че да е подобаващ за съответната медия.

Самият Коджима не знае дали ще бъде отправена покана към Лея Сейду, Мадс Микелсен и Норман Рийдъс, които взеха присъединяване в играта, да играят функции във кино лентата. Това, което за него е несъмнено е, че желае да направи нещо особено. „ Подхождам към кино лентата с смяна и еволюция на света на Death Stranding по метод, по който да подхожда на един филм. Направих Death Stranding с мисълта това да е видеоигра, а игрите са си игри. Няма действително потребност да се вършат на филми. И в този смисъл, филмът по Death Stranding поема в посока, в която никой преди не се е пробвал да прави, когато е приспособил игра за кино. В това изявление Коджима разкрива и друга забавна детайлност. Става дума за това, че той не е желал още от началото това да е огромен холивудски шлагер с доста пари и детонации, а… артхаус кино.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР