Дали Вселената ни се намира в процес на бавна смърт

...
Дали Вселената ни се намира в процес на бавна смърт
Коментари Харесай

Какво се случва с енергията на Вселената?

Дали Вселената ни се намира в развой на мудна гибел или просто количество сила от всички галактики се преобразува в нещо, което не можем да измерим, е въпрос, който учените си задават след последните данни на Европейската южна обсерватория.

Отчетено е, че количеството на познатата ни сила понижава, само че като се има поради фундаменталният закон за опазване на силата, наподобява парадоксално, че тя просто се изпарява някъде в пространството.

Астрономите от Европейската южна обсерватория са изували над 220 хиляди галактики, като всяка от тях е записала по-ниски индикатори на предаваната сила във всички спектри през цялото време на наблюденията.

Енергията обаче не се губи, което води до фундаменталния въпрос какво се случва с нея, откакто не можем да я измерим.

Според създателите на проучването главната причина за този развой е ниският ритъм за звездообразуване. То може да се съпостави със стареенето на човешки организъм, който след няколко години изцяло се амортизира.

 Галактика

За да оценят темповете на изгасване на Вселената, експертите са оценявали количеството отделяна сила, като са определили общото число на изпусканите фотони. Те са сравнили тези индикатори с по-рано изхвърлените и разсеяните в пространството частици.

По-рано този месец от от университет в Айова откриха и че черните дупки, които са измежду най-загадъчните обекти във Вселената ни, са я създали по-светла.

Те изхвърлят струи от субстанции, като по този метод разрушили еднородността на гъстите газови облаци в ранната Вселена.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР