Дали в началото или в края да са питанията –

...
Дали в началото или в края да са питанията –
Коментари Харесай

Созополчани, кога да са вашите въпроси към кмета на сесията на ОбС?

Дали първоначално или в края да са питанията – този въпрос скара съветниците

Кога да са питанията в ОбС-Созопол – този въпрос скара общинските съветници на днешната сесия в морския град. Предложението е на Станимир Андонов от Българска социалистическа партия. Той внесе докладна бележка за техническа смяна, по този начин вместо при започване на съвещанието въпросите към кмета Тихомир Янакиев, заложени от жителите на общината посредством съветниците, да с в края. 

Андонов в претекстовете си изясни съответно за какво се постанова тази смяна. Според него е редно съвещанието да стартира със същинската част, а точно законодателната активност, а питанията бавели началото.

„ По-добре е да свършим работа като общински съветници, да разгледаме докладните и да гласуваме – за това сме тук и получаваме заплати “, сподели той. Още повече – в следобедните часове жителите било доста по-удобно за хората да гледат сесията, която се излъчва онлайн, както и да го пуснат на запис. Той е направил информация, която е посочила, че единствено в Созопол и Царево в област Бургас питанията са при започване на съвещанието.

Според опозицията обаче такава смяна не е нужна, защото до края на мандата остават няколко месеца. 
 Илиян Стефанов сигурно ще се кандидатира за кмет на Созопол. Той към този момент интензивно работи по акцията си
„ Човекът, който ще бъде пострадал от тази смяна сте вие, господин кмете. Тези въпроси са съответни към вас и съм сигурен, че ще има миг, в който ще би трябвало да присъствате единствено на откриването на сесията и заради служебни задължения да заминете “, обърна се Панайот Рейзи към Тихомир Янакиев.

Според него питанията не бавели началото на сесията, а самите съветници ги превръщали в говорилня, което можело да се ограничи от ръководителя на Общинския съвет Георги Пинелов.

„ Кметът може да отговори съответно или в случай че не е подготвен, да изясни, че ще е в писмен тип или на идната сесия. Хората са привикнали по настоящия метод. Аз ще поддържа предлагането, само че моето мнение е, че тази смяна трябваше да се направи при започване на мандата, а не в този момент “, сподели още Рейзи. 
 Председателят на Общински съвет Георги Пинелов също ще бъде кандидат-кмет
Съветникът Илиян Стефанов също е на мнение, че на този стадий е най-редно ръководителят да ограничи опциите да се съблюдава правилникът, а не да се постанова такава промяна 

Председателят на Общинския съвет Георги Пинелов от своя страна отговори, че няма механизми, с които да спре изявлението на общинските съветници.

Накрая думата взе кметът Тихомир Янакиев, който изрично съобщи, че в никакъв случай не се е бъркал в работата на общинските съветници и няма да го направи. „ Изключителнок доста почитам инситуцията Общински съвет. Каквото и решение да вземете, за мен е положително. На мен за 3 години и половина ми се наложи единствено единствен път да не присъствам. Да, за моята администрация ще е доста по-трудно, в случай че въпросите са след сесията, защото би трябвало да отиват на работа, а следователно ще се наложи да останат до края “, сподели Янакиев. 

Предложението на Станимир Андонов беше признато с гласовете на болшинството.
 Опозицията смяташе, че няма смисъл от това предложение
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР