Дали в днешно време някой някъде в България полага такъв

...
Дали в днешно време някой някъде в България полага такъв
Коментари Харесай

Така се строеше през соца - асфалт от 58 см

Дали в днешно време някой някъде в България поставя подобен асфалт, питат риторично хората

При изкопни действия за полагане на водопроводни тръби по централната улица “Шишманово кале “ в село Липница, строителите и локалните с изненада установяват, че асфалтовата настилка от 80-те години на предишния век e с дебелина 58 см, написа Ботевград ком.

“Дали в днешно време някой някъде в България поставя подобен асфалт? “, питат риторично хората.  Като всеки огромен ремонт, и този в Липница предизвиква на притежателите на парцели и непрекъснато живеещите там краткотрайни неудобства – запрашеност, неспособност за прекосяване на коли и тежкотоварни транспортни средства в централната част на селото, само че пък следва да бъде решен един от най-наболелите проблеми на това обитаемо място – систематичното безводие. 

Новият тръбопровод ще доставя с вода по-ниската и централната част на Липница, както и част от Елов дол. Миналата година и двете села бяха на воден режим. Наскоро бе възобновен изцяло унищоженият от наводненията през юни каптаж “Езерото “ в Липница. Поради тази причина 36 семейства останаха без вода. 

Предстои пробутване на тръбопровод с дължина 800 метра по улица “Пантелеймон “ в селото и нови отклоняване към къщите по нея. 

Междувременно продължава ремонтът на пътя Липница – Елов дол, който се прави по плана за ремонт и реорганизация на общински пътища, направен от Община Ботевград и финансиран от Държавен фонд “Земеделие “.

Участъкът е с дължина от към 4 км. и обгръща пътя Новачене – Липница - Липница – Елов дол. Изпълнител на обекта е софийската компания “Вера строй “. Подизпълнителите, които правят изкопните действия, са от село Змеица – община Доспат.

Хората от Липница благодарят на строителите за професионализма, усърдието и виновното отношение към предоставените действия.   

Припомняме, че по плана за ремонт и реорганизация на общински пътища се ремонтира основната улица във Врачеш, а тротоарите около нея се построяват със средства от лични доходи на Община Ботевград.

Проектът планува ремонт на правата сред Новачене, Боженица и разклона за Елов дол; пътя Ботевград - Зелин – от  кръстовището с ул. „ Захари Стоянов “ до обръщалото при складовете и създаване на защитни тръби по дължина на всеки един ремонтиран сектор.

Ще бъдат построени и тротоари по пътя за Зелин и по пътя Новачене – Боженица/Боженица – общинска граница Ботевград – Роман. Общата стойност на плана е 5 806 000 лв.. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР