Дали в бягството на двамата затворници е замесен вътрешен човек

...
Дали в бягството на двамата затворници е замесен вътрешен човек
Коментари Харесай

Цецка Цачева обясни защо не е стреляно по опасните бегълци от затвора и дали ще хвърли оставка

Дали в бягството на двамата пандизчии е забъркан вътрешен човек би трябвало да кажат проверяващите органи, откакто се обясни фактическата конюнктура. Работят интензивно. Всичко е допустимо. Това съобщи в утринния блок на bTV министърът на правораздаването Цецка Цачева.

„ Първата ми реакция беше на яд – по какъв начин е допустимо това да се случи!”, съобщи Цачева. „ Изгледах записите на камерите – звучи невероятно”, добави тя.

„ Въпросът е по какъв начин по този начин в затвор се прави въоръжено бягство – по какъв начин е импортирано, по какъв начин”, разяснява Цачева.

По думите ѝ, самите бегълци са наказвани неведнъж за това, че са имали мобилни устройства.

Тя изясни, че външният пост е единственият въоръжен по разпоредбите на пандиза, който се намира на основния вход. Бил е въоръжен, дистанцията е доста малко, тръгнал е против Колев и Пелов, те го повалят, опитал се е да се стреля.

На записите от камерите се вижда придвижване, евентуално охранителят вади оръжие, само че защото наоколо имало минаващи хора, той се отхвърля.

„ Има указания на всеки един от постовете на надзирателите, че това лице (Пелов) е рисково. След информацията, че има заплаха да избяга, той е спрян от работа”, сподели Цачева. На Пелов му било неразрешено да работи 14 дни, тъй като у него бил открит мобилен телефон.

Тя изясни, че в помещението за багаж той е влезнал въоръжен. „ Всяка пратка минава през рентген. За да стигне тази пратка вътре в помещението, тя е предходна през скенерна лента. За мен не е допустимо револверът да е бил в пратката”, съобщи правосъдният министър.

Владимир Пелов и Радослав Колев не са били настанени в едно помещение, само че са били в една група.

Цачева разкри, че вътре в Централния софийски затвор надзирателите нямат даже палки, съгласно новите правила. „ Те нямат механически средства за отразяване на една такава атака”, добави тя.

В момента на предаването на персонални движимости вътре е имало няколко души. Дали това е нарушаване на разпоредбите на пандиза ще откри комисията, която сега прави инспекции.

„ Във всеки миг, в който министър-председателят Бойко Борисов ми изиска оставката, аз ще я дам. Всеки един министър е подготвен във всеки един миг. Но министърът на правораздаването по закон има отговорност за общо управление и надзор. Моето обвързване като мистър във връзка с осъществяване на управническата стратегия, я изпълнявам”, съобщи Цачева.

„ Ако считате, че оставката – моята, на различен министър, би решила нещата, това би било леко решение на нещата”, добави тя.

„ За мен казусът е в защитата, с цел да се случи това скандално действие”, акцентира тя.

Цачева сподели още, че сега върви публичната поръчка за изработването на гривни за наказаните, които изтърпяват наказване отвън пандизите или при по-лек режим.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР