Дали трябва или не трябва - решава клиентът. Търговците силно

...
Дали трябва или не трябва - решава клиентът. Търговците силно
Коментари Харесай

Експерт: За какво им беше на политиците да обещават безплатни чадъри и шезлонги


Дали би трябвало или не би трябвало - взема решение клиентът. Търговците мощно подценяват опциите на потребителите да мислят, търсим нормативни решения на тези въпроси. Имахме в миналото стопанска система на недостига, само че в този момент търговецът би трябвало да се слага в обувките на клиента и да знае какво може да даде. Това сподели за ръководителят на асоциация " Активни консуматори " Богомил Николов.

Такса " барбарон " съответно съществувала от 3 години, в които потребителите се уведомяват с табела за нея. По думите му е трябвало търговците да помислят авансово. Каквато и табела да се сложи на мястото, хората биха отхвърлили един сходен модел, счита Николов.

" За какво им беше на политиците и на министъра на туризма да дават обещание безвъзмездни чадъри и шезлонги?! Накрая останаха 12-13 плажа, които могат да го предложат това, кому беше нужно ", попита риторично Николов от ефира на Bulgaria ON AIR.

Държавата също получава своя концесионен дял, напомни той. Разходите, които има по поддръжката на даден плаж, трябвало да се случва по един по-честен за потребителя метод.

" Туризмът ни все в един камък пробва да се спъне, само че има и страхотни проблясъци, които би трябвало да се научим да разпознаваме. Капаните еднодневки не са устойчиви и дълготрайни в развиването на туризма ", разяснява още ръководителят на " Активни консуматори ".

Николов разяснява и случая с трактор, който почиства плаж " Оазис " от водорасли в разгара на сезона.

" Багерите на плажа демонстрират по какъв начин положителните планове могат да бъдат провалени. На плажа стават страшни разправии, тъй като постоянно тракторът, който почиства, бива заобиколен от викащи туристи. Опашките към Гърция би трябвало да ни покажат, че нещо бъркаме. От сектора очевидно си живеят в розов облак и не са разменили две думи с потребителите, оправдават се с огромните разноски. Според една анкета, хората, които биха посетили Гърция, са повече от тези през предходната година ", акцентира още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР