Дали сте студенти, които искат да запазят продуктите си за

...
Дали сте студенти, които искат да запазят продуктите си за
Коментари Харесай

Храните, които НЯМАТ срок на годност

Дали сте студенти, които желаят да запазят продуктите си за дълго, или просто желаете да имате ресурс на нещо продължително у дома за всеки случай – това са храните които нямат период на валидност. Можете да ги сложите в шкафа или в хладилника и да ги консумирате след години още веднъж със същите качества.

Течното злато на света. Той е антибактериален и заради наличието си на захар не се скапва. Истинският мед се захаросва, само че резервира всичките си потребни качества. Има сведения за пчелни пити открити в Древен Египет на повече от 4 хиляди години, които са годни за приложимост и до през днешния ден.

Овес

Изсушен и пакетиран той устоя до 3-4 години. Изключително потребен, защото чисти плаките от организма, набира фибри и подтиква перисталтиката.
Полезен при хора с висок холестерол, които са склонни към формиране на плаки в кръвоносните съдове.

Чия и ленено семе
Трайността на туршиите е тъкмо толкоз
Трайността на туршиите е директно обвързана с качеството на продуктите, които сме употребявали за изработката им, чистотата на съдовете и тяхн...
Прочети повече
Както множеството бобови култури, по този начин и зрънцата на чията нямат период на валидност. При предпазване на изсъхнало тя резервира свойствата си с години. Богата е на омега мазнини също като лененото семе и бързо става подготвена за консумация потопена във вода или мляко.

Подправки

Сушените подправки устоят дълго в шкафовете ни без да трансформират усета си и да се скапват. Сол, чубрица, смлени стръкове босилек, розмарин и тн.

Кокосово масло

Ако кокосовото масло е екстра върджин, или студено пресовано, а не рафинирано, неговият период на валидност става съвсем безконечен.
Тези храни НИКОГА не се скапват!
Знаете, че доста от храните в хладилника през днешния ден устоят в пъти повече, в сравнение с преди няколко десетилетия. Всичко това е вследствие на...
Прочети повече
Червеното вино съдържа голям брой антиоксиданти и ресвератрол, които се развиват с течение на отлежаването му. Както споделят – „ Виното става по-хубаво с времето “. То покачва равнищата на липопротеини и се грижи за синтеза на добър холестерол.

Сушено месо

Това е може би обичаната храна вид снкас за туристи и пътуващи поради богатото си наличие на протеин и високия период на валидност. Месото се пуши и изсушава, което прави периода му на валидност сред 3-4 година

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР