Дали става въпрос за пътуване на къси или на по-дълги

...
Дали става въпрос за пътуване на къси или на по-дълги
Коментари Харесай

5-те европейски държави, до които не можете да стигнете със самолет

Дали става въпрос за пътешестване на къси или на по-дълги дистанции, авиотранспортът е един от най-предпочитаните за напредване. В Европа има задоволително огромен избор от летища, тъй че да стигнеш до разнообразни кътчета на континента.

И въпреки всичко няколко страни на Стария континент не разполагат с аерогари и стигането до тях изисква различен тип превоз.

Едната от тях, да вземем за пример, е Ватикана. Разбира се, откакто се намира в сърцето на Рим, за посетителите е задоволително елементарно да стигнат до там даже с градски превоз, откакто са стигнали със аероплан до италианската столица.

 Базилаката Св. Петър във Ватикана
Източник:

Базилаката Св. Петър във Ватикана

Другата такава страна също се намира на Ботуша. Става въпрос за Сан Марино, която е петата най-малка страна в света с малко над 33-хилядно население. Тя обаче се намира на няколко километра от летище " Федерико Фелини " в Римини.

 Сан Марино
Източник:

Сан Марино

Същото важи и за втората най-малка страна - Монако. Тя също не разполага с аерогара, само че най-близкото е на 25 минути път с автомобил - интернационално летище " Лазурен бряг " в Ница.

 Монако
Източник:

Монако

В листата влиза още дребният Лихтенщайн, който се намира сред Австрия и Швейцария. До столицата Вадуц се стига най-лесно от летище " Сан Гален-Алтенрайн " в Швейцария.

 Лихтенщайн
Източник:

Лихтенщайн

По същия метод може да се пътува до Андора, като най-близката аерогара е " Жирона-Коста Брава ", което се намира на няколко километра от град Жирона.

 Андора
Източник:

Андора
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР