Дали ще влезем в еврозоната и кога ще въведем еврото,

...
Дали ще влезем в еврозоната и кога ще въведем еврото,
Коментари Харесай

Владимир Каролев: Време е икономиките да се отворят наново

Дали ще влезем в еврозоната и по кое време ще въведем еврото, зависи от тези, които ще ни пуснат. Ние сме малко непостоянни. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия икономистът Владимир Каролев.

Според икономиста Стоян Панчев е добра концепция да забавим влизането в еврозоната. Можем да последваме образеца на Дания, които са към този момент от две десетилетия в ERM 2. Има алтернатива да не бързаме в сериозната рецесия, в която се намираме, добави той.

Когато има рецесия, не е наложително страните да харчат големи пари. В такива условия би трябвало да се дават пари на някои бизнеси, които затварят, само че не би трябвало да се следва апела "харчете колкото се може повече ". По този метод имаме по-големи отговорности в бъдеще, уточни Каролев.

Време е стопанските системи да се отворят отначало, макар че е ясно, че COVID-19 няма да изчезне скоро и това ще докара до повишаването на броя на инфектираните. Колкото по-рано политиците схванат, че би трябвало да се отворят бизнесите, толкоз по-скоро ще се възвърне международната икоономика. А пък, който го хване вирусът, би трябвало да се лекува, акцентира Владимир Каролев.

Повечето бизнеси не желаят просто да получават помощи и да не действат, а желаят да работят, уточни Стоян Панчев.

По думите му увеличението на заплатите в обществения бранш и повишението на пенсиите е по-скоро неточност, защото усилва бъдещите отговорности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР