Дали ще има промени в конституцията ни ще стане ясно

...
Дали ще има промени в конституцията ни ще стане ясно
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Може да се каже ,че не са необходими промени в Конституцията

Дали ще има промени в конституцията ни ще стане ясно откакто приключат дебатите по тази тематика при президента. Може да се окаже, че не са нужни никакви промени. Това сподели в изявление за bTV преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров.
" Конституцията ни е под напън не от скоро. Промени по нея бяха правени с участието на България в Европейски Съюз. Именно с приемането в Европейски Съюз беше дадена една висока оценка за нашата Конституция ", напомни той.
Относно дали може да бъде свикано Велико национално заседание конституционният специалист отговори, че това зависи от предложенията за промени в главния закон.
" Инициативата на държавното управление кореспондира със препоръките на Венецианската гилдия по отношение на фигурата на самостоятелен прокурор, който да следи основния прокурор. Подобно предложение не е отвън Конституцията и тук още веднъж се спекулира. Но това е мнение, което не е наложително за България, обаче въпреки всичко се съобразяваме. Според мен преди Венецианската комисия трябваше първо да се допитаме до Конституционния съд ", разяснява проф. Киров и означи, че в мнението на Венецианската комисия има някои политически отсенки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР