Дали ще има правителство, зависи от американския посланик. Той ще

...
Дали ще има правителство, зависи от американския посланик. Той ще
Коментари Харесай

Костадинов: Дали ще има правителство? Питайте американския посланик

Дали ще има държавно управление, зависи от американския дипломат. „ Той ще реди кабинет, както постоянно. Не за първи път, не за повторно и не за трети път в Американското посолство събират на спявка всички политически водачи, без „ Възраждане ". Това сподели ръководителят на „ Възраждане " Костадин Костадинов в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

„ Възраждане " предизвести още предходната година, когато стартира войната в Украйна и бяха гласувани антируските наказания, че някой би трябвало да заплати цената. Тогава бяхме упрекнати в цинизъм. 13 месеца по-късно страната ни е изправена пред банкрут, съгласно българското финансово министерство.

Той акцентира, че отпусканите от страната средства за обезщетения на бизнеса поради високите цени на електрическата енергия са били погрешно разходвани. „ Оказа се, че една част от тези подпомагани компании по-късно има свръхпечалби, което значи, че има нещо изначално сбъркано. Как по този начин подпомагаш компания, която в следствие генерираш свръхпечалба, която след това облагаш? ", попита Костадинов.

Българският бизнес има потребност от това страната да не се меси. „ Идеята за облагане на свръхпечалбите сама по себе си беше и продължава да бъде един прям жесток популизъм. Същите неприятни капиталисти бяха подпомагани от страната. Това демонстрира доста шизофренично икономическо и финансово държание от страна на ръководството на страната ", уточни още той.

Лидерът на „ Възраждане " акцентира, че България не би трябвало да влиза в еврозоната, защото сега тя е дестабилизирана, а европейската банкова система е разтърсена. „ Точно в този миг ние имаме един избавителен сал - българският лев. Това, което ще ни избави в тази очертаваща се голяма икономическа рецесия, е запазването на българската валута. Трябва да се съобщи, че страната ни не би трябвало да поема задължения за каквото и да е било влизане в еврозоната ", безапелационен е водачът на „ Възраждане ".

Подписката за осъществяване на референдум за еврото досега има събрани 437 000 подписа. „ Референдум ще има, ще го спечелим. Виждаме настройките на хората по улиците и от социологическите изследвания ", съобщи Костадинов.

Той съобщи, че целите на „ Възраждане " остават непроменени - опазване на българската финансова самостоятелност и повдигане на антируските наказания, с цел да си поеме въздух стопанската система ни. В момента страната ни е енергийно подвластна по едно и също време от Турция и от доставчиците.

В момента нямаме кабинет заради една елементарна причина - хората вътре в нашето ръководство, които управляват финансовите потоци и които са трансформирали корупцията в част от държавния модел на ръководство, сега не могат да се схванат между тях ", разяснява Костадинов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР