Дали СДС и ГЕРБ ще тръгнат заедно към евроизборите не

...
Дали СДС и ГЕРБ ще тръгнат заедно към евроизборите не
Коментари Харесай

Владимир Кисьов: Не аз, а Лукарски беше министър на ГЕРБ, не е усетил болки в кръста от навеждането

Дали Съюз на демократичните сили и ГЕРБ ще тръгнат дружно към евроизборите не е решено дефинитивно, извършени са договаряния сред две партии - членки на ЕНП. Последната дума ще бъде казана на Националния съвет на сините, който ще се организира тази събота в Ловеч.

Това съобщи Владимир Кисьов, първият основен договарящ с Европейски Съюз и някогашен началник на СОС от синята партия, който дружно с водача на партията Румен Христов бе на среща с Борисов и Цветанов в централата на ГЕРБ. Управляващата партия предложи на сините две места в евролистата, едното от тях избираемо.

„ Няма по какъв начин Съюз на демократичните сили да бъде претопено, тъй като Съюз на демократичните сили в годините никой не можа да го претопи и няма да може да го претопи. Самият факт, че му се дава избираемо място, а не на конкурентна основа да взе участие дружно с останалите членове в листата, приказва, че Съюз на демократичните сили се резервира като партия и позиции ”, съобщи първият договарящ за еврочленството на България в държавното управление на Иван Костов. Надявам се тази коалиция да се случи, тъй като целият ми живот е минал европейски надъхан, от 30 години съм взел участие във всички формати – водене на договаряния за асоцииране, договаряния за пълноправно участие, битка за опазване на устоите на демокрацията. Неща, които са застрашени напоследък, по тази причина са и тези диалози, да вкара България допустимо най-вече членове на Европейската национална партия ”, сподели Кисьов. Той обаче най-вероятно няма да се бори за депутатско място в европарламента.

Кисьов разяснява и думите на някогашния ръководител на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски, който дефинира съюза сред сините и ГЕРБ като позор и оскърбление. 

„ Тези хора, които вършат мненията във Facebook, те бяха с наколенките и подлогите, участваха в сделките за облекчаване на персоналния им егоцентризъм. Те участваха във властта, а не Владимир Кисьов. Аз съм отказвал да вземам участие в сходни формати и съм запазил името си през годините. Лукарски беше министър с ГЕРБ, не аз. Явно не е усетил, че се е навел задоволително, не е почувствал болки в кръста, в случай че беше по-чувствителен, щеше да забележи ”, сподели още Кисьов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР