Дали самолетът е шпионски, или не, разследването тепърва ще установи.

...
Дали самолетът е шпионски, или не, разследването тепърва ще установи.
Коментари Харесай

Драгомир Заков: Не мога да приема самозвани експерти да хвърлят кал върху хора, които си вършат работата

Дали самолетът е шпионски, или не, следствието занапред ще откри. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание военният министър Драгомир Заков.

„ Слушах специалист в един от утринните блокове. Не мога да приема самозвани специалисти да хвърлят тиня върху хора, които си правят работата. Това е безсрамие. Честно да ви кажа, извънредно засегнат съм от това, което чух. Не може по този метод безусловно безконтролно с погрешни изказвания и неистини да се изяснява по какъв начин надали не е срамно за българските Военновъздушни сили, че не били следели самолета. Няма нищо сходно “, безапелационен бе той, предава.

Заков изясни, че самолетът се е следял от център в НАТО. „ Той се препредава на страните-членки. Българските Военновъздушни сили знаеха къде се намира самолетът още преди да влезе на територията на страната. След влизането му, самолетът е наблюдаван безусловно от самото начало. Имаме и противовъздушна защита, която е част от системата за следене на самолети. Като през вчерашния ден споделих, че самолетът не е представлявал опасност през целия си полет, това фактически е по този начин. Размерът му не допуска той да аргументи вреда върху гражданска или цивилна инфраструктура. Самолетът е бил разгласен за евентуален отстъпник. В този случай върху него не се влияе, той се следи. Ако има дейности, които заплашват съответна инфраструктура, тогава има процедура, в която той се афишира за отстъпник и тогава има процедури за влияние “, добави министърът.

По думите му не е било наложително да има изтребители, които да съпровождат самолета от самото начало. „ Българските системи, радари и Противовъздушна отбрана отбрана са задоволителни, с цел да наблюдават сходен аероплан, който не съставлява опасност. Той може да бъде евентуална опасност, само че не е бил опасност от самото начало. Когато имахме преценка, че може би би трябвало да има изтребител във въздуха, ние го направихме в доста тежки атмосферни условия. Самолетът се върна назад в „ Граф Игнатиево “ съвсем преди начало на стихия. Изключително рисков полет. Пилотът, който излетя, рискува живота си, само че си свърши работата “, уточни министърът на защитата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР