Дали размерът на партийната субсидия трябва да бъде 1 лв.

...
Дали размерът на партийната субсидия трябва да бъде 1 лв.
Коментари Харесай

Румен Христов: Много се говори за американския модел на финансиране на партиите, но ние сме членове на ЕС

Дали размерът на партийната дотация би трябвало да бъде 1 лева или 11 лева е належащо икономистите да създадат планове, разяснява в студиото на ТВ Европа водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

„ Добрият вид, съгласно мен, е парламентарно показаните партии да седнат, да поспорят и да намерят най-хубавото. Хем да има едно понижение, с цел да се удовлетвори упованието на обществото, а въпреки това да не се получава по този начин, че този 1 лева не би приключил работа и отново отиваме на отворено финансиране, което е рисково “.

" Съюз на демократичните сили не получава дотации. Той не е парламентарно показана политическа групировка ", съобщи още Христов.

Той изясни, че съгласно него е по-редно и по-почтено по отношение на партиите, които не могат да прескочат 4% преграда, да бъдат лишавани от дотации, когато два поредни избора не са съумели да прескочат тази преграда.

" За една по-голяма сигурност, може би би трябвало да се дефинира един двегодишен мандат “, уточни Христов.

Според водача на Съюз на демократичните сили, американският модел доста се разяснява, само че ние сме членове на Европейския съюз.

„ България би трябвало да се учи и да употребява насъбраното като опит от европейските страни. А там практиката демонстрира, че страната подкрепя активността на партиите с оглед да се избегне зависимостта от стопански субекти, които биха подкрепили съществуването на партиите, тъй като знаем, че безвъзмезден обяд няма “, посочи Румен Христов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР