Дали президентът има страхове или не, ще си проличи преди

...
Дали президентът има страхове или не, ще си проличи преди
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Единствената от четирите формации, която не е сигурна, че иска правителство, е ПП

" Дали президентът има страхове или не, ще си проличи на първо място в това на кого ще връчи третия мандат. " Това мнение изрази в изявление за БНР политологът доцент Огнян Минчев.

Според него има единствено една пълноценна опция за основаване на второ държавно управление в този парламент – връчване на мандата на Демократична България, тъй като е съумяла да си създаде " най-вече валенции в разнообразни направления ".

" Предвид трите реалистични благоприятни условия – мандат на Демократична България, на Българска социалистическа партия или на Има Такъв Народ, единственият по-разумен късмет да се случи е с Демократична България. "

Поемането на мандата от Българска социалистическа партия ще значи и доста явен знак каква външна политика ще води идващото държавно управление, счита политологът.

По думите му " групата на Слави е наясно, че танцува финален сезон в Народното събрание и в огромната политика и методът, по който танцува, не е изключително порядъчен, заради което явно самичък подготвени на някакви взаимни отстъпки ".

" Българска социалистическа партия изрично желае да остане на власт, защото при последващо разпределяне нейното присъединяване във властта не е обезпечено, меко казано. "

За Демократична България основаването на ново държавно управление също е доста значимо. Единствената от четирите обединения, която не е сигурна, че желае държавно управление, е Политическа партия, посочи Огнян Минчев.

Минчев изрази позиция, че поради компромисите Политическа партия са изгубили радикални поддръжници, които са се надявали, че " техните любимци ще създадат гражданска война ". След отстраняването на Никола Минчев и сполучливия избор на съмнение обаче Политическа партия са възвърнали основна част от радикалната си поддръжка, тъй като са играли твърдо по няколко посоки, в това число за изгонените 70 съветски дипломатически сътрудници, добави той.

Политологът вижда принуда за присъединяване на Политическа партия в ново държавно управление в тази парламент.

" Видяха по какъв начин в социологическите сондажи по какъв начин чудотворно се възвръща техният рейтинг. Те се двоумят прекалено много дали им е нужни второ държавно управление в този парламент или бързи избори, които да циментират тази нова поддръжка, която стартира да приижда от радикалните им последователи. "

Следващото служебно държавно управление външно ще бъде по-хрисимо, по-кротко, само че ще бъде държавно управление на президент, който още веднъж разполага с неограничена власт, предвижда анализаторът.

Запитан има ли външно акуширане за основаване на постоянно държавно управление в този момент или се мисли по-скоро за евроатлантическа коалиция след изборите, Минчев разяснява:

" Всички тези приказки са прекомерно раздути през българския комплекс за непълноценност, че не сме в положение да се оправим, оставени на самите себе си. На нас постоянно ни трябват огромни и дребни братя, които да ни побутват, да ни насочват, в случай че би трябвало и да ни нашамарват. "

" Вървим в посока, в която малко по малко старите партии на статуквото, които бяха делегитимирани с митингите от 2020 година, последователно ще се връщат в законна позиция. Ако никой не е в положение да поправя това, което те са правили, до момента в който са били на власт, тяхната релегитимация ще бъде още по-лесна и още по-бърза. Не е от изгода на никого да поддържаме дълготрайно сходна бездна сред едната и другата част от политическите сили, от политическия набор в България. Това коренно стеснява и опциите за ръководство на страната. Трябва да управляваме страната. След това идват съображенията кой е за статуквото, кой е за смяната ", акцентира Огнян Минчев в предаването " Политически НЕкоректно ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР