Дали предпочитаме да консумираме кафе или чай - зависи от

...
Дали предпочитаме да консумираме кафе или чай - зависи от
Коментари Харесай

От гените ни зависи дали предпочитаме кафе или чай

Дали избираме да консумираме кафе или чай - зависи от нашите гени, сочат резултатите от нови проучвания. Според учените генетичното влечение към възприемането на горчивината на избрани субстанции наподобява ни подтиква към една или друга напитка.

Тезата е потвърдена от проучвателен тест във Англия, където участваха хора на възраст от 37 до 73 години. Експериментът включваше събирането на генетични данни, както и здравна информация, в това число отговори на въпроса какъв брой чаши с разнообразни питиета участниците употребяват всеки ден.

Тъй като нашите гени са закрепени при зачеването и генетичната ни разновидност може да се счита за инцидентна, те разрешават на учените да изследват един тип " натурален опит ", което значи, че могат да надвишават доста от обществените или екологични фактори, които да предизвикат избора на една или друга напитка.

Екипът откри също, че по-голямото разбиране на горчивината е обвързвано с по-ниския късмет да бъдеш обожател на алкохола. Тоест, пиещите повече кафе, употребяват по-малко корав алкохол.

" Като се има поради, че хората нормално заобикалят горчивия усет, интерпретираме тези открития като вероятно научено държание: в случай че можем да възприемем кофеина добре, свързваме това с психостимулиращите свойства на кофеина и по този начин търсим повече кафе ", посочи откривателят Корнелис.

Предпочитанието към чая може да се преглежда като разследване от въздържането от кафе, тъй като нашите гени може би са създали небцето и прекомерно сензитивно към горчивината на напитката.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР