Дали поредният експеримент за съживяване на една стара легенда“ от

...
Дали поредният експеримент за съживяване на една стара легенда“ от
Коментари Харесай

Тамагочи: опит за завръщане

Дали следващият опит за възкръсване на една остаряла „ легенда “ от света на електронните джаджи - виртуалните домашни любимци – ще бъде сполучлив на фона на изобилието от смарт телефони и куп други устройства

Някогашните Тамагочи бяха дребни и можеха да се носят като ключодържател, само че новите устройства ще изискват свое по-сериозно пространство (източник: Tamagotchi US)

22 години след първичната си поява, след няколко опита за възкръсване, Тамагочи се завръщат – подготвени за новата епоха на смарт телефоните и умните устройства. Сега те могат да да се женят между тях и да основават потомство. Ще съумеят ли?

Някои вероятно си спомнят „ нервността “, която провокираха играчките Тамагочи преди две десетилетия. Това бяха дребни електронни джаджи, заместващи домакински любим – дрънкулка, която изисква да я храниш, да я поиш, да я разхождаш, да я галиш, да й приказваш, да играеш с нея, да й чистиш – общо взето всичко, което изисква и един нормално домакински любим.

Светът полудя по Тамагочи. Писукането на джаджите бе станало по едно и също време обичано и омразно на децата, да не приказваме за техните родители. Сега Tamagotchi On уголемява обсега на „ заниманията “ с цифровото творение.

Промените

Най-очевидната смяна при Tamagotchi On е, че самото устройство е доста по-голямо и изисква повече пространство в джоба. Някогашните Тамагочи бяха дребни и можеха да се носят като ключодържател, само че в този момент към този момент изискват свое по-сериозно пространство. Направо си е съперник за джобно пространство срещу… смарт телефона.

Нещо, което не се е трансформирало при Tamagotchi On, са трите елементарни бутона, които се употребяват за взаимоотношение с виртуалния домакински любим и за навигиране в менютата на играчката. В същото време обаче менютата, настройките и вариантите са се разширили много в тази версия.

Може би основателите на това знамение е трябвало да обмислят въвеждането на опция като да вземем за пример дребен сензорен екран – изключително в този момент, когато смарт часовниците към този момент потвърдиха, че и дребните екрани са годни за потребление.

Пълноцветният екран на Tamagotchi On не е оригиналност, тази функционалност беше въведена още през 2008 година с Tamagotchi Plus Color. Цветовете са живи, даже при ярка светлина, отбелязва Gizmodo.

Инфрачервеният предавател и правоприемник на Tamagotchi On разрешава две устройства да споделят данни, улеснявайки „ срещи “ сред тях и даже „ бракове “. Възможността два Tamagotchi On да споделят безжично по IR не е оригиналност, само че в този момент тя поддържа повече взаимоотношения сред Tamagotchi и други устройства.

Опит за завръщане

Опитът за завръщане на виртуалните домашни любимци е забавен, като се има поради, че това е следващият опит за възкръсване на една остаряла „ легенда “ от света на електронните джаджи. Дали възраждането ще бъде сполучливо?

Старата популярност не е задоволителна за една именита марка да стане още веднъж шлагер. Доказа го и гръмовното „ завръщане “ на Nokia 3310, което провокира доста медиен звук, само че в последна сметка положителният остарял телефон с копчета не стана всеобщ, както очакваше производителят HMD. Нещо повече, феновете на телефоните с копчетата се разочароваха от чувството за „ пластмаса “ в новата версия на именития модел.

Тамагочитата са също толкоз именити. Новият им образ би трябвало да ги прави по-атрактивни, само че дали в действителност потребителите ще бъдат очаровани от огромния размер, по-сложните менюта, непрекъснатото бибикане?

Още едно „ пискало “

Макар да са въздържани, пазарните наблюдаващи загатват, че този път Тамагочи може би няма да провокира фурора, който в миналото сътвори с появяването си. Тогава дребни и огромни бяха полудели по дребните електронни „ пискалки “, постоянно плачещи посредством упорито „ бипкане “ за храна, за глезене, за почистване.

На фона на алармите, отдалечените, компютрите, таблетите, смарт телефоните и куп други устройства – захласнати от приложения, които непрекъснато изискват нашето внимание – хората сме към този момент претрупани от непрекъснатата връзка с електрониката в близост. Все по-често се приказва за „ цифрова почивка “, от ден на ден хора умишлено лимитират настъплението на електронните устройства.

В сходна конюнктура дали в действителност е потребна и мечтана още една джаджа, която се бори за нашето внимание?
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР