Дали отиваме към предсрочни избори зависи от това на кого

...
Дали отиваме към предсрочни избори зависи от това на кого
Коментари Харесай

Никола Минчев: Ако ме предложат за премиер, няма да избягам от отговорност

Дали отиваме към предварителни избори зависи от това на кого президентът ще връчи третия мандат, разяснява още той

Ще поставим всички старания с цел да има кабинет в границите на този парламент, защото си даваме сметка, че най-важното сега е да има и работещ парламент, тъй като има доста закони по Плана за възобновяване, които би трябвало да бъдат признати до края на годината ". Това съобщи в "Панорама " по някогашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев от "Продължаваме смяната ".

Дали отиваме към предварителни избори зависи от това на кого президентът ще връчи третия мандат. Ако го връчи на Движение за права и свободи или "Възраждане ", явно вървим натам, разяснява Никола Минчев. С някоя от другите политически групи, шансът да се стартират диалози са сформиране на кабинет е налице.

На въпрос вероятни ли са диалози с "Има подобен народ ", в случай че те получат третия мандат, Минчев посочи:

"Ако го връчи на Българска социалистическа партия или Демократична България. Ако го връчи на Има Такъв Народ, мисля, че диалози непосредствено сред Политическа партия и Има Такъв Народ са доста лимитирани с оглед случилото се през последните месеци. "

Важното за "Продължаваме смяната " не са министерските постове, а програмата, акцентира някогашният ръководител на Народно събрание.

Още в границите на първия мандат предвидихме една управническа стратегия за идващите 6 месеца, които са припознати от Българска социалистическа партия и Демократична България. Ако можем да се сплоти към тази стратегия, тогава към този момент може да пристигна диалогът и за съответните постове. От Политическа партия сме посочили, че постовете не са значими за нас, Кирил Петков самичък го сподели

На въпрос дали е подготвен да ръководи, в случай че Политическа партия го излъчат за министър председател, Минчев отговори.

"Това би било решение на "Продължаваме смяната ". Ако всички вземем това решение, аз няма да избягам от отговорност ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР