Дали общината може да влияе на проблемите за водоснабдяването на

...
Дали общината може да влияе на проблемите за водоснабдяването на
Коментари Харесай

Георги Петков: Имам решение на проблемите за водоснабдяването в Добрич

Дали общината може да въздейства на проблемите за водоснабдяването на Добрич и по какъв начин, на този въпрос отговори в изявление за „ Седмицата” по Дарик радио претендентът за кмет на Добрич от коалиция „ Българска социалистическа партия за България” Георги Петков.

„ Имам решение за този проблем. Ангажирането на локалната власт, взаимно с държавната, може да го разреши”, съобщи той. По думите му, високата цена от 3, 28 лева за кубик за добруджанци може да падне.

„ Както страната продава ток, в лицето на НЕК, на електроразпределителните сдружения, по този начин тя може да доставя водата до всяка община и от там да бъде разпределена от воден оператор. Водният запас е национално благосъстояние. Този запас следва да се разпределя заслужено сред всички жители на страната”, на мнение е Петков и добави, че общината може да въздейства на процесите на взимане на решения на ВиК-дружеството.

За възстановяване на градската среда, съгласно него е належащо сложно решение на проблемите.

„ Липсва тактика за развиването на градската среда. Тя би трябвало да бъде основана от урбанисти, архитекти, инженери и други експерти. Редно е за най-малко един от детайлите на градска среда да влезем в конкретика и това неефективността на градския превоз. В момента има 3 сдружения, които обслужват града, като единствено едно от тях е общинско. Може то да стане вътрешен оператор, което ще ни даде и достъп до европейски средства за развиване на градския превоз, в това число и за придобиване на електробуси”, съобщи Георги Петков.

„ Ние сме в сърцето на Добруджа, ние сме житницата на България. Но създаденото жито се изнася непосредствено, непреработено. Трябват услови яза стимулиране на преработвателната индустрия, която може да носи доста по-добри облаги, а от там доста по-добре платени работни места.

Можем да притеглим новаторски производства и в други области.

Вече водим диалози в това отношение. Общината има сили и механизми да направи това.

Правилното ръководство на общинските парцели може доста да подкрепи тази активност. На първо място, би трябвало да се спре тяхната безпринципна продажба.

Създаването на нови производства ще подсигурява нови работни места. Това ще се отрази на пазара на труда и ще усили и заплатите. Тук би трябвало да приказваме и за обучение, тясно обвързвано с потребностите на локалния бизнес, с потребностите на новите вложители, само че освен за днешния ден, а с визия за години напред.

Младите би трябвало да вижда вероятност и смисъл да останат тук”, сподели още Георги Петков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР