Дали не се обърка днес лидерът на БСП Корнелия Нинова

...
Дали не се обърка днес лидерът на БСП Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Нинова за цената на властта и безсилието на един премиер. Обърка ли се соцлидерът?

Дали не се обърка през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за цената на властта на един министър председател? Ето какво разгласява в началото на фейсбука си тя.

" Вчера обществената комисия в Народно събрание одобри закона за хората с увреждания. В него написа, че ръководител на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания е отрасловият вицепремиер. Тъй като сега това е Валери Симеонов, това внесе в допълнение напрежение към рецесията ". По думите на Нинова през днешния ден, в опит да я потуши, министър председателят е поставил отпред на съвета Томислав Дончев. Тя акцентира, че законът си остава и съгласно него това място се заема от Валери Симеонов. " И тук пристигна шокиращото изявление, че ГЕРБ ще трансформират закона. Вместо да сменят индивида, ще сменят закона. Това е дъното на парламентаризма, на институциите, на правовата страна. Това е цинизмът на властта и безсилието на един министър председател, станал пленник на Валери Симеонов ", безапелационна е Корнелия Нинова.

По-късно Нинова промени написаното във фейсбука със следния текст: " Вчера обществената комисия в Народно събрание одобри закона за хората с увреждания. В него написа, че ръководител на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания е отрасловият вицепремиер. Тъй като сега това е Валери Симеонов, това внесе в допълнение напрежение към рецесията. Днес министър председателят, в опит да я потуши, постави отпред на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси Томислав Дончев. Но законът си остава. Според него това място се заема от Валери Симеонов. И тук пристигна шокиращото изявление, че ГЕРБ ще трансформират закона. Вместо да сменят индивида, ще сменят закона. Това е дъното на парламентаризма, на институциите, на правовата страна. Това е цинизмът на властта и безсилието на един министър председател, станал пленник на Валери Симеонов. "

След като водачът на Българска социалистическа партия обърка двата съвета бързо се поправи във фейсбук. Би трябвало да се означи и че законът още не е признат.

Припомняме, че през днешния ден държавното управление освободи вицепремиера Валери Симеонов като ръководител на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет, като председателството на Съвета пое различен вицепремиер - Томислав Дончев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР