Дали най-добре платените мъже са и най-интелигентните? Това е вярно,

...
Дали най-добре платените мъже са и най-интелигентните? Това е вярно,
Коментари Харесай

Дали най-добре платените мъже са и най-интелигентните?

Дали най-добре платените мъже са и най-интелигентните? Това е правилно, само че единствено до известна степен, съгласно изследване, извършено в Швеция, което се отнася единствено за мъже. Така че, хората, които печелят доста пари, не са автоматизирано извънредно интелигентни. Това, което вие самите може би сте забелязали, наблюдавайки хора на управителни позиции, в този момент се удостоверява от нови проучвания: до избран миг приходите и интелигентността в действителност са свързани. Но финансовият триумф се дефинира от някои други фактори, а освен от хипотетичните развити мозъци, написа bTV.

Изследователите са анализирали данни от близо 60 000 шведски мъже. Те вършат своите изводи на база данни от данъчната администрация за приходите и резултатите от теста за просветеност, който шведите би трябвало да покрият за военна работа.

" Данните, с които разполагаме, са невероятни “, споделя Марк Койшниг, един от създателите на проучването. Койшниг е професор по социология в университета в Лайпциг и доцент в Института за аналитична социология към университета Линкьопинг в Швеция.

Връзка сред заплата и просветеност

 

Докато годишният приход е релативно елементарен за установяване, интелигентността е малко по-трудна. От 60 000 шведи, които Койшниг и неговият екип са изследвали, всички са минали еднакъв тест за просветеност, когато са били на 18 или 19 години: Тестът за подготовка на въоръжените сили, който се употребява от шведските военни за оценка на когнитивните качества на новобранците.

Койшниг мощно съжалява, че дамите са изцяло изключени от неговото проучване.

" Ние сравнихме резултатите от тестванията за просветеност при наемане на работа с по-късния триумф на мъжете в бизнес живота “, изяснява социологът. А точно Койшниг и сътрудниците му са анализирали годишния приход на мъжете за интервал от 10 години, когато са били на възраст сред 35 и 45 години. Те употребяват тези данни, с цел да изчислят междинната стойност на междинната годишна заплата.

 

При това се оказа, че " има три разнообразни сегмента на пазара на труда ", споделя Койшниг. До несъмнено равнище на приход наподобява няма връзка сред заплатата и когнитивните качества. Хората печелят повече и откривателите не са съумели да открият нарастване на когнитивните им качества.

Не всичко опира до просветеност

" В първите 50% от участниците на пазара на труда виждаме доста мощна връзка сред приходите и когнитивните качества “, споделя Койшниг. Тази ясна връзка обаче се губи при приход от към 60 000 евро. След този триумф увеличението на приходите към този момент не е съпроводено от увеличение на когнитивните качества. Мъжете в Швеция доближават своя таван.

 

Но хората с най-високи приходи освен не са най-интелигентните: Според изследване на социолози 1% от тези с най-висока заплата от 200 000 евро, макар че печелят съвсем два пъти повече от идващите в класацията, са " малко по-малко интелигентни “, изяснява Койшниг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР