Дали на 50 или на 500 метра от болница -

...
Дали на 50 или на 500 метра от болница -
Коментари Харесай

Бивш директор на Пирогов: На 50 или на 500 м от болница - внезапната смърт не прощава

" Дали на 50 или на 500 метра от болница - неочакваната гибел не прости. Ако помогнете, а може и да попречите - ще ви съдят. Човек може да почине на всички места, неочакваната гибел е нещо чудовищно. " Така някогашният шеф на " Пирогов " проф. Милан Миланов разяснява случая, в който мъж умря пред столична болница .
Той даде образец с разпоредбите в Съединени американски щати, където, по думите му, в случай че доктор види човек в неволя на улицата, би трябвало да позвъни на Спешна помощ и да не се намесва.
По думите му законът не може да засегне всички прецеденти, а преди всичко стои законът.
" Всяка болница или поликлиника има задължението да изготви вътрешен устав, по който се не разрешава напускането на работното място. И законът, и правилникът пазят само правата на пациентите. ", сподели още проф. Миланов в изявление за bTV и добави, че болничното заведение не може да се напуща без причина, с цел да бъде обезпечени лекуването на пациентите в нея.
Той изясни още, че не разчита на думите на околните, защото за тях прецедентът е 100%. Проф. Миланов съобщи и, че не има вяра на резултатите от инспекцията по случая, защото тя не се прави от лекари.
Припомняме, че на 24 април възрастен мъж умря пред V-та Градска болница в столицата, малко откакто е бил изписан. Близки са потърсили помощ, само че никой не се е отзовал.
" Върнахме се в болничното заведение, чакахме някой да слезе от хирургията. След това влезе някой да го разпитва за обществения му статус. Звъннахме на 112, хората взеха драговолно случая, само че беше късно ", описа Пламен Стойков, който е станал очевидец на нещастието.
Той добави, че слезналата служителка обяснила, че индивидът можело да симулира. Много били хората, които го правили, с цел да си обезпечат заслон.
" Пациентът е бил с голям брой болести. Бил е изписан постоянен, в положително положение. Нямам информация околните да са потърсили помощ от сътрудниците ", съобщи Борил Петров, шеф на Пета МБАЛ, София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР