Дали кислородната вода е панацея или пък е точно обратното

...
Дали кислородната вода е панацея или пък е точно обратното
Коментари Харесай

Кислородна вода – полезна или вредна?

Дали кислородната вода е панацея или пък е тъкмо противоположното – отрова за организма? Ето какво съставлява кислородната вода, както и какви са плюсовете и минусите й за здравето.

Какво съставлява кислородната вода?

Това в действителност е химическото съединяване водороден пероксид или прекис (H2O2) . По-точно 3%-ия разтвор на  H2O2 е кислородна вода, а 30%-ия е така наречен перхидрол, който се употребява за изрусяване на косата.

Водородният прекис има още голям брой приложения – употребява се за избелване на зъби, текстил, кожа, хартия (при производството й). Добър дезинфектант е, което му отрежда значима роля в медицината, употребява се като почистващи препарати, даже влиза в състава на ракетното гориво.

Кога кислородната вода стартира да се употребява в медицината?

Въпреки, че химическото съединяване е изолирано през 1818 година, в медицината кислордната вода стартира да се употребява век по-късно. През 1920 година английското здравно издание „ Лансет “ разгласява обещаващи резултати от лекуването на пациенти с грип посредством инфузии с кислородна вода.

Кислородната вода е натурален разрушител на бацили. Успешно лекува вирусни и кожни болести, бактериални инфекции и укрепва имунната система. А за профилактика се счита за изключително потребно всяка заран да миете лицето си с разтвор от елементарна и кислородна вода в съответствие 10:1.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР