Дали интервюто ще е лице в лице, по телефон или

...
Дали интервюто ще е лице в лице, по телефон или
Коментари Харесай

8 съвета от Linkedin при интервю за ИТ работа

Дали изявлението ще е лице в лице, по телефон или диалог в Skype – възприятието за терзание и тревога са естествени, само че има няколко неща, с които би трябвало да се справите

Фактът, че към този момент имате планувано изявление за работа, значи, че работодателят е харесал вашето CV и можете да разчитате на положително отношение (източник: CC0 Public Domain)

Интервюто за работа е предизвикателство в живота на всеки човек. За хората от техническите специалности от време на време е тестване обстановката, в която се постанова да приказват добре, безапелационно и вдъхновяващо. Така се оказва, че те може да са съвършени инженери, само че „ комерсиалната опаковка “ на техните прелестни умения е незадоволителна да популяризира гениите им. Ето няколко рекомендации към тях от обществената мрежа Linkedin.

Фактът, че към този момент имате планувано изявление за работа, значи, че работодателят е харесал вашето CV. С други думи – имате съображение да сте спокойни. Можете да разчитате на положително отношение. С диалога работодателят желае да се убеди дефинитивно, че вие сте неговият човек.

Дали изявлението ще е лице в лице, по телефон или ще е диалог в Skype – възприятието за терзание и тревога са естествени. Но има няколко неща, с които би трябвало да се справите.

Бъдете точни

Добре е да започнете срещата си с най-важното умеене – да бъдете там в точния момент. Без значение какво вършиме, би трябвало да стигнете до мястото 10 до 15 минути по-рано. Ако би трябвало проверете авансово местоположението, пригответе и чантата си овреме – подгответе се колкото е допустимо повече да бъдете на мястото на срещата по-рано.

Озаптете тялото

Езикът на тялото приказва повече от думите по време на изявление. Кариерните специалисти от дълго време проучват езика на тялото като метод да дефинират характера на индивида. От позата на седенето през погледа и жестовете – придвижванията на тялото са от решаващо значение.

Естествено, че няма по какъв начин да спрете мигането, в случай че това е типично за вас в миг на терзание, само че би трябвало да се постараете да озаптите други признаци на нервността – да вземем за пример чупенето на пръсти, мачкането на салфетки, тактуването с крайник.

Прегледайте си биографията

Нищо, че си я знаете чудесно. Прегледайте я въпреки всичко. Може да ви бъде заложен доста характерен въпрос за достижение или умеене от остаряла работа. Или може да има правописна неточност. Добре е да знаете това. Освежете паметта си.

Помислете, преди да отговорите

Не започвайте непосредствено да отговаряте, преди да разберете изцяло въпроса. Ако ви звучи смущаващо, не се опасявайте да поискате да зададат въпроса по различен метод.

Отделете малко време, преди да отговорите, тъй че отговорът ви да е добре премислен. Можете да спечелите малко време с изрази като „ Това е забавен въпрос “ или „ благодаря Ви, че отваряте тази тематика “.

Говорете плътно

Нервността може да ви накара да говорите бързо, разпиляно, несвързано. Репетирайте вкъщи и се постарайте да отговаряте ясно. Как? Най-лесно това се реализира с простички, къси фрази.

Говорете за бъдещата си работа

Когато става дума за функциите в работата, хората са склонни да приказват за предишните си отговорности, задания и достижения. Това е добре, само че по-добре е да покажете по какъв начин сте „ оборудвани “ с познанията за най-новите трендове в промишлеността и за значимите неща в организацията, в която отивате. Подгответе се по този начин, че да чуят от вас, че имате уменията, които те търсят, а не които в миналото някой различен е търсил.

Имайте убеденост

Лесно е да се каже и мъчно да се направи, нали? Но вие няма защо да се притеснявате. Договорът ви за работа в новата организация е въпрос на договорка – договорка, в която всеки предлага и получава нещо. Вие оферирате своите умения. Сега е моментът да „ продадете “ уменията си на съответна „ цена “. Ак не вярвате, че вашите умения са качествени и си костват, по какъв начин очаквате някой различен да го повярва?

Бъдете наясно с процеса на изявлението

От първичното набиране на биографии през интервютата до окончателните персонални презентации – актуалните процеси на наемане включват няколко стадия, преди действителното предложение на работа. Като претендент за вас е значимо да знаете стадиите и да имате подготвеност за всеки от тях.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР