Дали има замесени политици? Да! Има партии, които са пряко

...
Дали има замесени политици? Да! Има партии, които са пряко
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Има партии, за които паниката в училищата е кауза

„ Дали има забъркани политици? Да! Има партии, които са директно ангажирани с идеята. Поне няколко кандидат-кмета и една политическа мощ са ангажирани. Доколкото знам е съдружен сътрудник на левицата в няколко формата за локалните избори ”.Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев.
„ Дали има забъркани политици? Да! Има партии, които са директно ангажирани с идеята. Поне няколко кандидат-кмета и една политическа мощ са ангажирани. Доколкото знам е съдружен сътрудник на левицата в няколко формата за локалните избори”, съобщи още Дончев пред Нова телевизия.

„ Това тече най-малко от половин година и не е толкоз почтено, колкото наподобява на пръв взор. Това не е следващата цифрова щуротия”, разяснява той случилото се в Сливен и Ямбол, при която родители опразниха три учебни заведения от боязън, че ще им бъдат отнети децата.

„ Първо това е след всичките ни систематични старания да върнем децата в клас. 40 000 деца сме върнали. Второ няма по какъв начин да не си мислим, че това има избрани политически претекстове, най-малкото ескалира в избрана предизборна ситуация”, разяснява Дончев.

Аналогията с Костинбродската спекулация е, тъй като всичко това се прави в предизборна обстановка. Дали има забъркани политици? Да! Има партии, които са директно ангажирани с идеята. Поне няколко кандидат-кмета и една политическа мощ са ангажирани. Доколкото знам, е съдружен сътрудник на левицата в няколко формата за локалните избори, уточни вицепремиерът.

Той отхвърли обвиняването на претендента за кмет на София Мая Манолова към ГЕРБ, че лепят стикери с лика ѝ по коли, с цел да я дискредитират. На всички избори – локални и парламентарни, ние сме играли чисто. По-често това се с случвало против нас. По време на акция по плакатите се рисуват бради, мустаци, избождат се очи – не е хубаво, само че се случват такива неща, сподели Томислав Дончев.

Кампанията не стартира добре. От мръсна акция страда демокрацията, страда рационалният политически избор. По принцип гласоподавателят би трябвало да избере претендента, който предлага най-хубавата стратегия, а в тази ситуация какво се получава – би трябвало да избере този, който е по-малко измърсен, съобщи Дончев.

Имаме безапелационна оценка за господин Сидеров. Коалиционното ръководство не е елементарно, не е просто, въпросът е да не се минава една граница на компромиса. Мисля, че сме покрай тази граница, уточни вицепремиерът.

Той е безапелационен, че държавното управление не потиска свободата на словото у нас, само че призна, че в тази сфера има съществени проблеми. Медийната среда в България е надълбоко болна и преди да я лекуваме, би трябвало да ѝ сложим точната диагноза, акцентира Томислав Дончев.

Вицепремиерът разяснява и договарянията за създаване на цех за производството на коли на немския тръст " Фолксваген " у нас, Държавата направи безусловно всичко допустимо, каквото е допустимо да се направи, и дадохме тази оферта, която можеше да даде България. Единственото, което ни ограничаваше, беше европейското законодателство. Ние, за разлика от други, не можехме да обещаваме, че ще купуваме коли, тъй като това става след публични поръчки. За мен тематиката за произвеждане на коли въобще не е затворена. Рано или късно България ще има огромна инвестиция в производството на коли. А и ние към момента нямаме публично писмо от " Фолксваген ", че няма да влага в някакъв тип произвеждане у нас, съобщи Дончев.

Той разяснява и рецензиите на ръководителя на Евроатлантическия център за сигурност Цветан Цветанов към ГЕРБ. Структурите на ГЕРБ в смесените региони работят за оптимален резултат. От месеци не сме си говорили с господин Цветанов. Аз в никакъв случай не съм го обиждал, а и имам навика, в случай че имам нещо да му споделям, да му го кажа персонално, а не посредством някоя медия. По всичко наподобява, че господин Цветанов има политически упоритости. По какъв метод ще се осъществят и по какъв начин ще се удовлетворят, ще забележим, уточни Томислав Дончев.

По мотив учредяването на партия " Няма такава страна " с водач Слави Трифонов, Дончев съобщи: " Когато приказваме за трансформацията на един човек от шоумен в политик, това е много комплициран развой. Като политик господин Трифонов, към момента няма ясна политическа физиономия. Когато се дефинира, ще можем да водим диалог по тази тематика ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР