Дали има нещо незаконно в отпуснатите кредити от ББР, трябва

...
Дали има нещо незаконно в отпуснатите кредити от ББР, трябва
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев и Йордан Цонев в битка за Пеевски и многомилионните кредити от ББР

Дали има нещо нелегално в отпуснатите заеми от ББР, би трябвало да откри инспекцията. Сигнализираме от 2017 година, по тази причина ГЕРБ споделя, че е претоплена гозба. Министерството на стопанската система беше отдадено под концесия на Пеевски и Движение за права и свободи. А предходният министър на стопанската система Лъчезар Борисов е подписвал тези заеми – персонално ги е одобрил, към Пеевски, към Вълка, към притежателя на " Инса ойл " тъкмо по времето, когато. Това съобщи Иво Мирчев, народен представител от " Демократична България " (ДБ) в 45-тото Народно заседание.
ББР е банка, която би трябвало да поддържа дребния и междинен бизнес. Да се отпускат заеми за подобен бизнес е обикновено. Големият въпрос е за какво се отпускат заеми за огромни компании и то, свързани не с кого да е. В устава на ББР написа, че не се отпускат заеми на компании, където има свързани политически лица – Делян Пеевски какъв е? Да не стане като КТБ, попита Мирчев пред Нова телевизия.
 Лъчезар Борисов: Някой е подвел министър Петков във връзка с структурата на портфейла на ББР Лъчезар Борисов: Някой е подвел министър Петков във връзка с структурата на портфейла на ББР
" Може би някой е подвел министър Петков във връзка с структурата на портфейла на Българска банка за развиване и за останалите неща, к...
" Практиката демонстрира, че какъвто и бизнес да хване господин Пеевски, той банкрутира ", съобщи депутатът от 45-тото Народно заседание. Той попита какво е обезпечението и добави и следния въпрос – дали получилите заеми от ББР огромни компании не са факт, тъй като от друга банка не могат да вземат заради положението си?
Попитан по отношение на изказванията, че за заемите за 8-те огромни компании, лихвата е сред 2 и 4 %, а за заеми към дребни и междинни компании лихвата е 10%, Мирчев удостовери и сподели, че инспекцията ще покаже. Според него, в този момент към компании, свързани с Пеевски, има надалеч повече от 250 млн. лв. заеми от ББР – сумата, която от Демократична България сочеха преди време.
" Според нас Бойко Борисов ръководи бих споделил цялата тази незаконна скица, която ощетява българските жители ", уверен е Мирчев. Той счита, че ще е доста забавно хора, работещи в ББР, да проговорят.
Финансовият министър Кирил Петков напусна " Да, България " преди повече от 3 години – той беше основател на партията, само че след това се зае с друга активност. Няма синхрон сред нас. Това, че той подреди инспекция, е вярно, настоя Мирчев.
Отговорът
 Нинова: От години твърдим, че Борисов трансформира ББР в банка на олигарсите Нинова: От години твърдим, че Борисов трансформира ББР в банка на олигарсите
От години твърдим, че Борисов трансформира ББР в банка на олигарсите, написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Фейсбук. " Когато беше тру...
Г-н Пеевски в никакъв случай не е имал заеми от ББР нито в персонално качество, нито като притежател на юридическо лице – нито той, нито членове от неговото семейство. Говорили сме с господин Пеевски и имаме документи, които го потвърждават. Доколкото знам, господин Пеевски е бил миноритарен притежател в една от компаниите в холдинга на „ Булгартабак ” (припомняме, че ). Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев, прочут с реномето на представител на Пеевски по огромните малките екрани.
Цонев не пропусна да подлага на критика финансовия министър Кирил Петков – за какво не е споделил къде Пеевски взе участие в ръководството на компания, получила заем от ББР. " Журналистическите следствия са хубаво, журналистическите следствия са нещо потребно, само че те не са обстоятелства. Очакваме от министрите да изнасят единствено обстоятелства. Моят апел е финансовият министър да излезе и да каже ясно и тъкмо – другояче излиза по този начин: " Една жена на пазара, сподели че... ", изясни Цонев.
Йордан Цонев напомни, че ЕЦБ направила одит на банковата ни система поради желанието ни да влезем в чакалнята на еврозоната и че в ББР не било намерено нищо. ББР има 38 % финансова адекватност, при приблизително за страната 20% (какви са изикванията в Европейски Съюз, ). " Сега на кой да имаме вяра – на Мирчев, дето тук приказва, на министъра, който е от една седмица на работа, само че има харвардско CV ", попита депутатът от Движение за права и свободи.
Ако желаят малко и приблизително кредитиране, да сложат предел на ББР, предложи Цонев. И дефинира финансовият екип на служебното държавно управление като обвързван с " Кръга Капитал ", само че не трябвало от първата седмица да се хващат с " недоказаните тези " на този кръг. Той загатна и за тип принуда " по журналистически следствия ".
" Няма партии на статуквото и смяната - в случай че беше по този начин, Републиканската партия в Америка в този момент трябваше да я изчегъртат. Има партии и хора, които желаят да се трансформират и такива, които не желаят ", съобщи Цонев. " Дойде служебният кабинет, с цел да се съгласят всички с нашата теза от 2016 година, освен това написана в програмата ни ", добави той, визирайки позицията за експертно държавно управление, обединено в осъществяване на национални цели. Цонев съобщи и, че в случай че в идващия парламент имало такова държавно управление, " отново " можело да е без присъединяване на Движение за права и свободи, само че с поддръжка по политики.
 България: търсят се следите на близо един милиард лв. България: търсят се следите на близо един милиард лв.
Служебният кабинет има по-малко от два месеца за разплитане на обръчи, затягани десетина години. Вчера бе оповестена инспекция в още една година..
За програмата, за която в този момент Цонев още веднъж повтаря, заприказва починалият ръководител на Българска академия на науките учен и хора към него (кои са тези хора, припомнете си ) още преди няколко години. Какви бяха детайлностите – припомнете си! В края на 2018 година де факто. " Сега ли го разбрахте, господин президент - добре пристигнали в Движение за права и свободи ", сподели Цонев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР