Дали има човек, който не мечтае да срещне своята сродна

...
Дали има човек, който не мечтае да срещне своята сродна
Коментари Харесай

77 години ЛЮБОВ: трогателната история на баба Лалка и дядо Пацо

Дали има човек, който не мечтае да срещне своята сродна душа, с която да прекара целия си живот? За благополучие към момента имаме красиви образци, че това се случва и може да срещнем такава мощна и безконечна обич и през днешния ден. Това е историята на баба Лалка и дядо Пацо.

Семействотоот Тетевен се оказа най-възрастната двойка на Балканите. Баба Лалка и дядо Пацо живеят в обич и съгласие към този момент 77 години.

"Запознахме се преди да отида боец. Влязохме в легален брак на 6 февруари 1944 година, а 2 години преди този момент беше противозаконен, сред капките ", споделя дядо Пацо.

Баба Лалка е била работничка на годината в шивашко дружество, отличена с доста ордени, а дядо Пацо - обущар. Преживели война и промяна на политически режими у нас, те споделят, че постоянно е имало съгласие в фамилното им гнездо.

Общата възраст на двамата е над 190 години. Баба Лалка показа, че тайната на дълголетието е доста придвижване и никакви ограничавания.

"Много сме обиколили. Навсякъде сме ходили. 24 години вървим от хижа на хижа. Минахме два пъти Пловдив през Балкана, с цел да отидем на панаир ", показа баба Лалка.

Дълголетниците нямат никакви недоволства от живота си и в този момент. Дядо Пацо всяка заран пие кафе на открито, а по-късно пазари. Баба Лалка посещава локалния клуб на пенсионера, където разискват политическите въпроси в страната. Тя счита, че една жена би трябвало да се грижи за себе си и за мъжа си. До ден сегашен тя лакира ноктите си и поставя червило.

Двойката пази любовта си с взаимно самообладание и отстъпки. С възприятие за комизъм и млади души, двамата постоянно влюбени вършат проекти за 100-годишнината от сватбата им.

Вижте още за тяхната красива история във видеото горе!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР