Дали Европейският съюз потрива ръце от радост при падането на

...
Дали Европейският съюз потрива ръце от радост при падането на
Коментари Харесай

Вещае ли оттеглането на Джонсън още по-голяма несигурност за ЕС?

Дали Европейският съюз потрива ръце от наслада при рухването на Борис Джонсън? Отговорът е и да и не.

На въпрос на публицисти в четвъртък дали са поръчани спомагателни бутилки шампанско в отговор на новината за оставката му, представител на Европейски Съюз отговори тъмно: " В (Европейската) комисия имаме доста лимитирана консумация на алкохолни питиета ".

Това е хипотетична задявка към Джонсън, който наскоро призна, че в политическите среди на Обединеното кралство „ има проблем с алкохола ".

Той също по този начин беше упрекнат, че е толерирал и участвал на алкохолни събирания на Даунинг стрийт по време на строгия локдаун за ковид.

Навсякъде в европейската преса написа, че Джонсън не е обичан в Европейски Съюз.

" Борекзит " написа с огромни букви на първата си страница най-големият немски таблоид, Bild, в четвъртък. Той също избра като подзаглавие на британски език: " Bye Bye Boris ".

Но множеството дипломати от Европейски Съюз, с които разговарях, считат всеобщите оставки на министри от Консервативната партия към Борис Джонсън за самоцелни опити да спасят кариерата си, а не за признаци на противоречие с неговата политика, обвързвана с Брекзит.

" Тази оставка на Джонсън значи единствено повече неустановеност за нас, европейците. Още една вътрешна за Обединеното кралство обсебеност от личните й вътрешни драми, вместо да гледа на открито към сътрудниците в чужбина ", измърмори един изключително раздразнителен посланик от Европейски Съюз. /БГНЕС

---------------

Катя Адлер, Би Би Си

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР