Дали е вярно, че има препоръки от Брюксел към българския

...
Дали е вярно, че има препоръки от Брюксел към българския
Коментари Харесай

Има препоръки от Брюксел по плана за възстановяване за енергетиката и върховенството на закона

Дали е правилно, че има рекомендации от Брюксел към българския проект за възобновяване и резистентност, попита националният представител от Българска социалистическа партия за България вицепремиерът Пеканов по време на първия за 47-ото Народно заседание парламентарен надзор, така наречен блицконтрол. Всеки първи четвъртък в него вземат участие министър председателят и вицепремиерите. Народните представители насочат въпроси по настоящи тематики. Всяка парламентарна група има право да зададе по два въпроса.

Вицепремиерът Атанас Пеканов удостовери, че има 43 рекомендации, само че те са по-скоро с механически темперамент, да вземем за пример, по кое време ще се одобри някой закон, по тази причина не е дадена публичност и не са коментирани те. Ние сме получили тези рекомендации, само че въпреки всичко имаме правото да ги приемем или не и да си свършим работата, която е нужна. Ние би трябвало да пазиме своята позиция.

Два са огромните въпроси, по които са направените рекомендации – енергетика и върховенството на закона.

Не е правилно, че има доста рецензии по нашата активност в региона енергетика, отговори вицепремиерът Пеканов. По-скоро имаме голям прогрес. Например, работи се по промяна в „ Български енергиен холдинг “, само че по този начин или другояче това е в пълномощията на постоянно държавно управление, което да реши и организира промяната. Това е една от нашите червени линии.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР