Дали е семейство, здраве, изкуство или просто почивка – много

...
Дали е семейство, здраве, изкуство или просто почивка – много
Коментари Харесай

10 актьори и актриси, които се отказаха от киното... и колко от тях се завърнаха на екран


Дали е семейство, здраве, изкуство или просто отмора – доста холивудски звезди се отхвърлят от блясъка, с цел да живеят по-спокоен живот. Някои от тях вземат решение да се пенсионират вечно, а други вършат отмора, след което се завръщат на екран. Трети пък са принудени да прекратят кариерата по-рано от предстоящото поради болести.

С наближаването на Оскарите, дано си напомним 10-те най-известни образеца.

Снимка: Getty Images


Джим Кери разгласи, че ще отдръпна от дейната актьорска кариера, с цел да се посвети на своя „ спокоен и артистичен живот “.

„ Много си одобрявам живота сега. Харесва ми да рисувам и най-много ми харесва духовния живот. Мисля си, че ми е задоволително това. Направих задоволително. Аз съм задоволителен “, споделя комедийният колос в изявление.

В своя характерен комизъм Кери добавя, че би се съгласил да играе още веднъж единствено в случай че „ небесни ангели му донесат сюжет, написан със златно мастило “.

Снимка: Getty Images


Сандра Бълок не желае да пропусне майчинството си . Тя разгласи, че желае да се посвети на децата си – Луис на 11 години и Лайла на 8.

„ Искам да съм на мястото, което ме прави най-щастлива. Искам да съм 24/7 с децата и фамилията ми. Това желая да върша за известно време “, сподели актрисата.

Снимка: Getty Images


Брендан Фрейзър или „ любимецът на всички през 90-те години “ се отхвърля от киното при започване на 2000 година заради разнообразни аргументи. Някои от тях са голям брой интервенции поради работата му като каскадьор, както и гибелта на майка му.

Друга причина е негови изказвания, че е станал жертва на полов тормоз от страна на шефа на Асоциацията на Холивудската интернационална преса – точно те раздават премиите „ Златен глобус “. Президентът на асоциацията отхвърля.

И по този начин до 2022 година Фрейзър играе най-вече дребни ТВ функции, до момента в който не получава тази на Чарли във кино лентата „ Китът “. Именно тя му носи .

Снимка: Getty Images


Ема Уотсън също разгласи, че ще си почине от кариерата, с цел да води „ по-нормален живот с приятеля си “.

На 31 години Ема Уотсън приключи литература и разгласи, че Лео Робинсън. Колко време ще продължи тази отмора – следва да разберем.

Снимка: Getty Images


Камерън Диаз разгласи своето " пенсиониране " през 2018 година с довода, че извънредно се е изморила от това да пътува непрекъснато.

„ Няма повече да популяризирам нито един филм, нямам какво да дам повече на който и да било. Просто няма да върша това повече. Ще си пребивавам живота “, сподели тогава тя.

Снимка: Getty Images


Даниъл Дей Луис , един от най-талантливите и търсени хора в Холивуд, от дълго време разгласи своето пенсиониране.

„ Примирил съм се. Не желая да употребявам думата „ актьор “, само че има една отговорност, която върви с това. Трябва да имам вяра в това, което върша. Да виждам работата си като значима. И в случай че публиката ми има вяра, това би трябвало да ми е задоволително. Но в последно време не е “, споделя артистът.

Знае се, че излиза от пенсия само, с цел да играе във филм на Пол Томас Андерсън, който е негов доста непосредствен другар.

Снимка: Getty Images


Ке Хуи Куан се пенсионира за първи път преди 20 години. Тогава той разказва решението си като „ доста мъчно “.

Кариерата на Куан стартира още в ранна детска възраст, откакто фамилията му бяга от Виетнам в Лос Анджелис. Тогава отива на прослушване за „ Индиана Джоунс и Храмът на обречените “ и получава ролята на Малчо. Малко по-късно играе в различен паметен филм от това време – Goonies.

Постепенно се отхвърля от актьорската кариера, само че продължава да работи в киното като помощник режисьор и координатор на каскади.

През 2018 година взема решение да се върне към актьорската специалност и то по какъв метод – първата му роля след 20 година е във „ Всичко на всички места едновременно “ и му обезпечи номинация за „ Оскар “ в категорията за поддържаща мъжка роля.

Снимка: Getty Images


Крис Хемсуърт разгласи, че ще си почине от актьорската специалност, откакто разбра, че е с

По време на научнопопулярно предаване за дълголетието, което той води, Хемсуърт схваща, че съдържа две генни разновидности, които го вършат извънредно предразположен на това да се разболее от Алцайхмер. Това идва като гръм от ясно небе за младия артист.

Така той взема решение да се откаже за известно време от актьорството и да се посвети на това да живее здравословно и умерено, с цел да понижи рисковете от появяването на болестта.

Снимка: Getty Images


Кристина Апългейт разгласи, че . Тя беше диагностицирана с дегенеративното заболяване през 2021 година

„ Не мога да си показва да стана в 5 ч. сутринта и да прекарам от 12 до 14 часа на снимачна площадка. Просто не може да се случи сега “, сподели тя в изявление.

Въпреки това актрисата не изключва да озвучава филми в бъдеще.

Снимка: Getty Images


Любимият на всички екшън воин Брус Уилис също се наложи да се откаже от актьорската кариера, въпреки физически да е във върхова форма.

Уилис е диагностициран с .

Семейството му не споделя прекомерно доста информация за положението му, само че от негови сътрудници се знае, че той мъчно запомня – в случай че изобщо успее – репликите си.

Има и съществени проблеми с общуването.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР